Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az bűnnek számít a katolikus...

Az bűnnek számít a katolikus vallásban, ha valaki nudista strandra jár?

Figyelt kérdés
Bűnnek számít a meztelenkedés? A "Ne paráználkodj!" parancs erre is szól vagy ez nem bűn?

2023. júl. 3. 23:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem az. Csak nézd meg a régi festményeket és szobrokat. Annak idején mind meztelenül voltak ábrázolva az emberek. Vatikánban például ott a Dávid szobor. Ha bűn lenne, már rég eltávolították volna. A másfajta értelmezés később terjedt el, és főként a viktoriánus kor prüdériája hat ki még ma is az efajta hibás értelmezésre. Sok freskóra később festettek ruhát, az eredeti képeken a templomokban vagy palotákban még meztelenül voltak az emberek.
2023. júl. 4. 11:21
 12/28 anonim ***** válasza:
76%
#11 ez azért nem teljesen van így van, a meztelen emberábrázolások sincsenek kezdettől fogva az egyházban, hanem a reneszánsszal terjedtek el. Nem fogsz meztelen ábrázolást találni egy ortodox templomban, vagy egy gótikus templom ólomüveg-ablakain. Csak a pontosság kedvéért, egyébként nem vagyok a prüdéria híve én sem.
2023. júl. 4. 14:13
 13/28 anonim ***** válasza:
79%
A Dávid szobor Firenzében van, nem a Vatikánban.
2023. júl. 4. 14:25
 14/28 anonim ***** válasza:
71%

Bár elnézve a nudista strandok közönségét, sok minden eszembe jut, de nemi vágy legkevésbé..

Ettől függetlenül nem tartanám a katolikus hitemmel összeegyeztethetőnek. Belegondolva, hogy házastársam felé milyen lenne, ha a testemet, amit ilyen formában csak neki szánok, most bárkinek mutogatom.

A műalkotásokat nem venném ide egy kalap alá. Egész más funkciójuk, üzenetük, szemlélőre gyakorolt hatásuk, mint mondjuk egy hús-vér meztelen embernek. Ilyen erővel egy full pucér férfi is pózolhatna az Uffiziben Dávid helyett...?

2023. júl. 4. 15:25
 15/28 mooti ***** válasza:
81%

Szerintem mindenkinek igaza van. Az aki úgy gondolja ( illetve így nevelték) ne menjen nudista strandra, otthon is legyem textilben. Az pedig aki szereti a teljes lelki és testi szabadságot vagy legalábbis vágyik rá az pedig nyugottan legyen vagy próbálja ki a textil mentes pillanatokat. Miután naturista lettem, sokkal elfogadóbb vagyok mint voltam.

Van egy fontos dolog:

Élni és élni hagyni.

Szerencsére nem vagyunk egyformák, van aki a tehes testét eltakarja, van aki nem vesz fe rövid nasrágot, szolnyát, van aki textiles stramdra megy és van aki nudista strandra. Egyikben se találok kivetni valót mindaddig, amíg jól érzi magát a saját bőrében.

2023. júl. 5. 05:33
 16/28 anonim válasza:
86%
Az a gond ezzel...meztelen volt az első emberpár! Meztelenül jövünk a világra! Ahogy általában meztelenül szeretkezünk ami a szaporodás úgymond technikai részéhez szükséges ... azaz a megtermékenyítés folyamata, aktusa is meztelen állapotban valósul meg,úgy gondolom az esetek nagy többségében!Maga a szaporodás ,,technikai része" maga az aktus is ráadásul kellemes élmény fizikailag lelkileg! Ha igaz az Úr az Isten azt mondotta az első emberpárnak! Szaporodjatok és sokasodjatok! ... Akkor mi itt a bűn, meg az eretnek? Ezt a bűn meg szégyenérzet,prüdéria,meg a textil mentesség tabu kérdését maguk az emberek állították fel élő tilalomfának! És ha bele gondolunk? És igaz a első emberpár már szaporodásra utaló része! Az Ő gyermekeik? Kivel kikkel szaporodtak? Volt más is? vagy itt valami téves Biblia értelmezési hit van? Persze nem akarom a Bibliát a vallást stb összekeverni a Nudizmussal, Naturizmussal, a Szexel! De akkor most a meztelenség tényleg eredendő bűn?
2023. júl. 5. 08:16
 17/28 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtatok, köszönöm a sok választ! Nem voltam még nudista strandon és nem is fogok menni, csak egy ismerősöm mondta, hogy szerinte egyszer ki kéne próbálni. Csak kíváncsivá tett, talán egyszer, de úgyis túl szégyellős lennék. Magamtól eegyedül nem mernék menni.
2023. júl. 7. 00:45
 18/28 mooti ***** válasza:
Ha kipróbálod akkor rá fogsz jönni, nem csak hogy semmi bűnös dolog nincs benne, hanem felszabadító érzès textil mentesen lenni, napozni, úszni. Igaz, egyfajta inteligenciának kell lenni, hogy elvonatkoztass a meztelenséget a szextől. Ez szerintem minden emberben megvan, ha akarja.
2023. júl. 7. 05:10
 19/28 anonim ***** válasza:
49%
#17 Ne is menj, az ilyenek mint te ugyis szuzen halnak meg....
2023. júl. 7. 06:43
 20/28 A kérdező kommentje:
#19 az egyik példája azoknak, akik nem tudják elvonatkoztatni a meztelenséget a szextől.
2023. júl. 10. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!