Katolikus vallásban a szentekhez való imádkozás, illetve a szentekről való kép és szobor bálványimádásnak számít?
Figyelt kérdés
2021. jan. 26. 11:49
1/21 anonim válasza:
Továbbra sem imádkozik senki a szentekhez. Illetve biztos van ilyen is, de az babonás vagy valami olyasmi és nem katolikus.
Gyanús, hogy már korábban feltetted ezt a kérdést, mert úgy 3000 ilyen kérdés van már, ahol ugyanezt kérdezik, de továbbra sem lesz sem a szobor, sem a képi ábrázolás önmagában bálvány.
2/21 anonim válasza:
Bálvány: Emberi vagy állati alakban ábrázolt földöntúli lény szobra, amelyet istenként vagy az istenség jelképeként tisztelnek.
5/21 anonim válasza:
Szerintem ha egy szobor előtt "imádkozol" attól függ hogy általa azért imádkozom akit megtestesít, vagy magának a szobornak imádkozol.
Ezt a szeretethez tudnám hasonlítani, ha kell nekem, meg akkor szeretlek ha ezt így meg így csinálod, az nem szeretet hanem érdek.
7/21 anonim válasza:
Végülis miben különbözik a "hagyományos", Isten által is tiltott bálványimádat attól, hogy a templom tele van szentek szobraival?
8/21 anonim válasza:
9/21 anonim válasza:
#7: Mert nem a szenteket imádják istenként. Ők olyan közbenjárók, mint bárki más, akit megkérnek arra, hogy imádkozzon valamiért, ami fontos. Nyilvánvaló, hogy nem tiszteljük istenként azt a barátot vagy családtagot, vagy akár idegent, akit megkérünk.
10/21 anonim válasza:
Amúgy hogy lehet egy istenség szobrát istenként tekinteni? Tehát amikor maga a szobor az istenség. Szerintem ilyen nincs sehol, vagy igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!