A Szentháromság személyeinek külön önálló tudata és szabadakarata van?
Figyelt kérdés
2023. júl. 3. 10:32
2/15 anonim válasza:
Isten szellem , Fiú nyilván fizikai testben jelent meg,hogy Isten szavát megtanítsa az emberekkel,a Szent Szellem pedig egy erő,amit Isten ad!
3/15 anonim válasza:
Igen, saját öntudata van az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek is, valamint saját akaratuk is.
Érdekes amit írsz, a Biblia pont ellenkezőjét tanítja, pl. Szentlélek (és nem valami szellem) kapcsán, hogy nem Isten ereje.
4/15 anonim válasza:
Ez számunkra szimbólum, nincs külön létezésük, és egyik sem személy.
5/15 anonim válasza:
Egy isteni természet van, ami azonos az összes isteni attribútummal és cselekvéssel, és ez az egy isteni természet három különböző, egymással különböző vonatkozásban lévő alanyban áll fenn.
6/15 anonim válasza:
3-as ,mit ír a Biblia a Szent lélekről? Mert én tényleg úgy tudom,hogy a Szent szellem,vagy Szent lélek egy Istentől kapott kenet vagy erő!
7/15 anonim válasza:
5#
Ez esetben Jézus akarata érvényesülhetett volna, az atyjáéval szemben! "Ne úgy legyen ahogy én akarom, hanem ahogy te.."
8/15 anonim válasza:
#7 Az Igének az isteni természetén kívül van egy felvett emberi természete is.
9/15 anonim válasza:
10/15 anonim válasza:
Tehát akkor a Szent lélek az hit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!