Isten a Biblia szerint valóbban szereti az embereket?
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy embereket gyilkolt az XY résznél ezért nem szereti az embereket.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a Bibliában ahol azt írják, hogy Isten szereti az embereket ott az eredeti nyelven, az eredeti verzióban használt szó pontosan azt jelenti, és csak azt jelentheti, hogy szeret, vagy esetleg van-e másik jelentése is?
Gyakran előkerül Istennel kapcsolatban, hogy valamire hivatkozva kétségbe vonják azt, hogy Isten szereti-e az embereket. Felmerült bennem, hogy van-e értelme ennek a vitának, hogy valóbban a Biblia szerint is szereti-e az embereket vagy lehet, hogy csak egy félre fordítás vagy félre értelmezés?
Amennyiben nem azt érzi mint amit mi értünk az adott szó alatt akkor más szót kéne használni vagy konkrétan leírni, hogy nincs rá szó de ehhez hasonlít...
Azonban az sem állja meg a helyét, hogy nem tudjuk megérteni az érzést amit irántunk érez mivel magához hasonlatosra teremtett minket.
Azt értem, hogy nem hiszed el azt ami a Bibliában van. De a kérdés nem ez volt.
Ha jobban tetszik akkor gondolj így a kérdésre:
A Harry Potterben (Bibliában) Voldemort (Isten) valóbban gonosz volt-e (szereti-e az embereket) vagy az egész pusztán a fordítások pontatlansága és hasonló hibák miatt alakult így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!