Valaki el tudná magyarázni hogy hogyan működik a kálvinizmusban a predesztináció?
Itt az egyik kérdés válaszában láttam ezt a linket [link] ,és itt leírják hogy a kegyelmet Isten "csak azoknak az embereknek kínálja föl, akiket örök érvényű föltétlen határozatával az üdvösségre kiválasztott (predestinatio)."
Ezek szerint vannak emberek akik eleve kárhozata vannak ítélve? Ez valóban így van a kálvinisták szerint?
A keresztény egyház Kálvinista/Reformista ágát. És amennyire tudom, csak ebben fordul elő predesztináció a nagy tradicionális keresztény gyülekezetek/közösségek között.
Talán tévedésben vagyok ezzel kapcsolatban? Nem kötekedés céljából írtam ki a kérdést, csak furcsálltam a dolgot, mivel azt hittem hogy a szabad akarat adott, és a kegyelmet mindenkinek ki lehet érdemelni.
Akkor a forrás ami a linken van valótlansagot allít?
A jobbszélső oszlop vonatkozik a Kálvinistákra.
A Biblia szerint mindenki a cselekedetei szerint lesz megítélve.
Biblia, Ószövetség:
Zsoltárok 62,10
Tiéd Uram a kegyelem is. Bizony, Te fizetsz meg mindenkinek az ő cselekedetei szerint!
Jeremiás 17,10
Én az Úr vagyok az aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő utai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.
Biblia, Újszövetség:
Róma 2,6
Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint.
1Korintus 3,8
A plántáló pedig és az öntöző egyek, de mindenki a maga jutalmát veszi a maga munkája szerint.
Jelenések 20,12-13
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elött; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva az ő cselekedeteik szerint.
És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!