Miért olyan kellemes leborulni?
Kedves Kérdező!
leborulás: Gesztus, a legmélyebb áhítat, imádás, tisztelet jele.
Én nem sokszor csináltam, legutóbb akkor, amikor teljesen hamis istenképem (majdnem olyan, mint amilyennek a Mennyei Atya az Ószövetségben mutatja magát), és Ő megszólított (lelki olvasmányon keresztül), és emlékeztetett Szeretetére. Sírva adtam hálát Neki.
Már, ha az imádkozásnál tartunk, jobban szeretem a kitárt kart és a térdelést, dicsőítésénél állva kitárt kar.
Karizmatikusabb felfogású róm. kat.
Mert sokkal inkább egyedül tud lenni az ember, sokkal jobban ki tudja zárni külvilágot. Nem érzékel mást, mint alatta a földet, nem lát mást, mint előtte a földet (padlót). Így sokkal jobban oda tud figyelni a benne lévő Isten felé vezető kapcsolatra. Nem az izmok megerőszakolása, mint a lótusz ülés, viszont tökéletesen alkalmas testhelyzet a "meditációra", az igazi befelé fordulásra.
Ezt tapasztaltam.
én még térdelni sem tudok, annyira fáj.
nem hinném, hogy ennek bármi jelentősége van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!