Krisztus beszélt a fényről vagy a sötétségről? Ha igen, igehelyeket légy szíves.
Szia
Igen beszélt, pl hogy a követői engedjék fényleni a világosságukat, vagyis a Róla szóló ismeretet. Máté 5:14-16
János evangéliuma 1,4-5
Őbenne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
És s világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.
1,9-10
Az igazi világosság eljött volt [már] a világba, amely megilágosít minden embert.
A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.
8,12
Ismét szóla azért hozzájuk Jézus,mondván: Én vagyok a világ világossága:aki rngem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
12,46
Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz.
Volt egy betű elírásom. Az egyik 'r' betű valójából 'e' betű akart lenni.
8,12
Ismét szóla azért hozzájuk Jézus,mondván:Én vagyok a világ világossága:aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
Mt 5.15
S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!