A "Jehova tanúi" közösségnek miért ez a neve? A Jehova részt értem, de miért "tanú"? Ez mire vonatkozik vagy mi a lényege? Valami bibliai utalás?
Ha nem tudod kezelni a linket, az nem az én hibám.
Gyengébbek kedvéért akkor leírom, hogy hol található a Bibliában a "tanú"-ságra vonatkozó bejegyzés.
Károli Gáspár fordította Szent Biblia könyvben: Új Testamentom/Apostolok cselekedetei 1.rész 8., 3.rész 15., 10.rész 40,41.
Jehova Tanúi szerintem ezen versek alapján mondják magukat "tanú"nak, ami annyit jelenthet talán, hogy ők Jehova követői, hírmondói, és mindazt igaznak elismerik, amit az ő Jehovájuk tett és mondott, azaz tanúsítják.
Én magam nem vagyok jehovás.
Kedves kérdező!
Jehova az Isten neve, ezt tudod
Viszont azért vagyunk tanúk, mert őt képviseljük. Amikor megismerjük, és később át adjuk neki az életünket azáltal hogy megkeresztelkedünk, onnantól kezdve teljes mértékig őt képviseljük.
Röviden erről van szó
Ha van kérdésed, szívesen megválaszolom!
Legyen szép napod😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!