Nem tarthatok templomi esküvőt ha elváltam?
Figyelt kérdés
A vőlegényemmel szeretnénk templomban esküszni, reformátusok vagyunk. Azt olvastam hogy így nem tarthatunk. Tényleg így van? Köszönöm2023. jún. 18. 08:24
1/17 anonim válasza:
Beszélj egy kánonjogásszal szerintem.
2/17 anonim válasza:
Kérdezd meg annak a templomnak a lelkészét, ahol házasodni akartok!
Ha az előző esküvőd, nem református templomban köttetett, akkor nincs probléma, de lehet, hogy megoldható más esetben is.
3/17 A kérdező kommentje:
Nem templomban esküdtünk, hivatalban. Csak befoscsiztam hogy így nem lehet :)
2023. jún. 18. 08:42
4/17 anonim válasza:
Befoscsiztál? Hát.... Akkor nem tudom.
A papoknak tök mindegy hány esküvőd volt, a lényeg, hogy fizess nekik.
5/17 anonim válasza:
Esküszni
Befoscsiztál
Ugye troll vagy?
6/17 A kérdező kommentje:
Az esküszni egy normális szó. A másikat meg azért írtam így, hogy ne vegye káromkodásnak az oldal. Megfogtátok a lényeget.
2023. jún. 18. 08:51
7/17 anonim válasza:
3. Befoscsiztál hogy nem lesz temlpomkás esküvőcskéd?
8/17 anonim válasza:
Református egyházban nincs "esküvő" a házasság nem szentség, csak hazzassag megadása van, de csak a polgári esküvő után. Tehát igen ilyenek lehet válás után.
9/17 anonim válasza:
Ha csak polgarid volt, akkor simán lehet templomi. Az a huzósabb ha templomi volt. Akkor is lehetne, csak sokkal körülményesebb.
Legalabbis így tudom
10/17 anonim válasza:
Kifizeted es minden problemat megold a pap. Manapsag mar a pápának is lehetne eskuvoje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!