Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények és vegánok!...

Keresztények és vegánok! Nagyon régóta nem eszem sertést és igazából egyéb állati eredetű élelmiszereket sem sűrűn. De kiderült, hogy enzimhiányom van. Hasnyálmirigy. Mit tennének? Több a megjegyzésekben.

Figyelt kérdés

Egy ideig vettem be Dipankrint. Nem sokáig, 1-2 hónapig.

Eleinte nem is tudtam, hogy sertés hasnyálmirigy por vagy kivonat vagy mi van benne.

Most már elhagytam a Dipankrint.

De addig ettem sertés eredetűt. Most akkor mi a helyzet? Mit tegyek?

Az enzimhiány még mindig megvan, de ennyi idő alatt megfigyeltem, hogy miket nem bír az emésztőrendszerem és így azokat teljesen kiiktattam.

Kérjek bocsánatot Istentől? Ti ilyen esetben mit tennétek?

Nagyon sajnálom, hogy akkor kibillentem. Úgy sajnálom a sertéseket is.

Már nagyon megbántam!

Egy ideig elég súlyos tünetek voltak, akkor megijedtem. De nem kellett volna így sem sertés eredetűt bevinni. :(

2023. jún. 14. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

38-as: "Ők azt mondják, hogy tilos a házasság, hogy tartózkodni kell egyes ételektől"

:D

Mo-on a törvény tiltja a kutya- s macskahús fogyasztását, pedig az szerinted "étel". Akkor törvényhozóink a "megtévesztés szellemeire és az ördögök tanítására" hallgatnak...?

2023. dec. 4. 07:02
 42/64 anonim ***** válasza:

Veled ellentétben én sose ennek se kutyát, se macskát, de az Újszövetség a korábban idézett versek alapján nem tiltja ezek fogyasztását.

Az, hogy ezek itthon tiltottak, annak kulturális okai vannak. Az, hogy bizonyos ételeket tiltanak a szektádban, annak sátáni okai vannak.

2023. dec. 4. 17:31
 43/64 anonim ***** válasza:

42-es: "Az, hogy ezek itthon tiltottak, annak kulturális okai vannak"

Tiltják emberi hagyományok által. Tehát ha következetes lennél, ördöginek kéne tartanod a tiltásukat...

2023. dec. 4. 18:20
 44/64 anonim ***** válasza:

"az Újszövetség a korábban idézett versek alapján nem tiltja ezek fogyasztását"

Elcsűröd-csavarod Pál szavait - a vesztedre.

Pál ételekről beszél. Pál szerint a kutya nem "étel" - a desznyó sem.

Felekezeted szerint igen. Kinek higgyünk hát...?

:-P

2023. dec. 4. 18:24
 45/64 anonim ***** válasza:

42-es:"Veled ellentétben én sose ennek se kutyát, se macskát"

Azért disznó-, angolna-, harcsa- s egyéb undokságok zabálójaként vastag bőr kell, hogy legyen a képeden, hogy pont te vádolsz, pont egy adventistát, pont macskahús iránti sóvárgással - hamisan.

Persze, tudom, te nyugodtan vádolhatod felebarátodat hamisan, hiszen kegyelem s nem a törvény alatt vagy - hogy a tízparancs ma is érvényes volna, az csak egy "adventista tévtan" szerinted...

2023. dec. 11. 10:41
 46/64 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi bajod, lehet elgurult az adventista gyógyszered? Te jöttél itt kutya meg macska evéssel. Elég bizarr vagy, kicsit undorító is.
2023. dec. 11. 15:16
 47/64 anonim ***** válasza:
#46 Mennyivel undorítóbb, mint disznót, harcsát, kagylót, nyulat, angolnát enni, képmutató...?
2023. dec. 11. 15:44
 48/64 anonim ***** válasza:

#46 "Nem tudom mi bajod"

Azon kívül, hogy pofátlanul megvádoltattam hamisan egy disznózabáló állítólagos nagykereszténytől, semmi különös...

2023. dec. 11. 15:45
 49/64 anonim ***** válasza:

#46 "Te jöttél itt kutya meg macska evéssel"

Hol mondtam, hogy macskahúst kívánok? Rossz az, aki rosszra gondol...

2023. dec. 11. 15:47
 50/64 anonim ***** válasza:

Ez a szép beszéd láthatóan nagyon jellemezi közösségeteket :)

De mint írtam, te hoztad fel mindezt.

2023. dec. 11. 15:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!