Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hallja a gondolataimat?

Isten hallja a gondolataimat?

Figyelt kérdés
Éjjelente könyörgök neki
2023. jún. 12. 12:43
1 2
 11/17 KZitus ***** válasza:

...közvetítő...tényleg kell egy közbenjáró, viszont nem mindegy ki az. Csak egy van ilyen Krisztus szavai szerint:

János 14:13,14

"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát. Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni."

János 15:16

"Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Arra jelöltelek ki benneteket, hogy mindig teremjetek gyümölcsöt, olyan gyümölcsöt, amely maradandó, és így bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek."

1Timóteusz 2:5, 6

"Mert egy Isten van, és egy közvetítő van Isten és az emberek között, Krisztus Jézus, egy ember, aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért, és erről fognak tanúskodni, amikor eljön az ideje."

Héberek 4:14–16

"Tekintve hát, hogy nagy főpapunk van, Jézus, Isten Fia, aki felment az égbe, ragaszkodjunk ahhoz, hogy nyilvánosan beszélünk róla. Hiszen nem olyan főpapunk van, aki nem tud együttérezni a gyengeségeinkkel, hanem olyan, aki minden tekintetben próbára lett téve, mint mi, de ő nem követett el bűnt. Beszéljünk hát nyíltan, amikor a ki nem érdemelt kedvesség trónjához járulunk, hogy Isten irgalmasan és ki nem érdemelt kedvességgel bánjon velünk, éppen akkor, amikor segítségre van szükségünk."

2023. jún. 12. 16:18
 12/17 anonim ***** válasza:
Jobbulást kívánok anyukádnak (ha lehetséges, akkor Jehovát kerüld el minél messzebről).
2023. jún. 12. 20:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez eddigi válaszok többségében szerintem inkább összezavaróak voltak. A Bibliában is van egy történet, ahol össze akarják zavarni Jairust, aki a lánya meggyógyítását kérte Jézustól (Lk 8:40-56). Szívből kívánom, hogy meggyógyuljon az édesanyád! Istennek nincs szüksége arra, hogy kimondd a szavakat, mert ő tudja, hogy mi van a szívedben és gondolataidban, de neked lehet, hogy segít, ha kimondod. Biztos lehetsz benne, hogy Isten szeret téged, szereti az édesanyádat is, így lehetsz hozzá teljesen őszinte, és bízhatsz benne, hogy figyel a könyörgésedre, akár kimondod, akár nem.

Én abban hiszek, hogy Isten ma is gyógyít akár csodával is, csak nem embereknek adott csodálatos gyógyítás képessége, hanem az ő szuverén döntése által.

Ha jó hírek vannak, esetleg megoszthatod majd itt, vagy velem privátban.

üdv, a javuló Stefán

2023. jún. 12. 21:22
 14/17 anonim ***** válasza:

Oké, még annyi, hogy természetesen a könyörgés egy kérés, nem egy parancs, amit Istennek vége kell hajtania. Isten mindig meghallgatja az imát és a könyörgést, de mondhat rá nemet is, annak ellenére is, hogy valami jót kértünk. De abban hiszek, ha nemet mond, akkor valamiért (amit valószínűleg nem értünk), az édesanyádnak jobb, ha nem gyógyul meg. Ha a feltámadáskor valakinek lesz bármi kérdése, hogy a jó dolgok, amiket imában kért, miért nem történtek meg, remélem, Isten el fogja mondani, miért, és a válasz megnyugtató lesz.

Csak azért írom ezt, hogy bármi is lesz az édesanyáddal, ha esetleg nem gyógyul meg, akkor se hidd el az ördögnek, hogy Isten nem szereti őt, vagy nem szeret téged. Keresztényként mi sem értjük az egyházban, hogy imádkozunk testvérekért, és egyik meggyógyul, a másik nem. Miért? Nem tudjuk a választ, de azt tudjuk, hogy Isten szeretet, és amit Isten választott, hosszú távon az szolgálja annak a testvérnek a javát, még ha nem is értjük, hogy hogyan.

üdv, a javuló Stefán

2023. jún. 13. 00:50
 15/17 anonim ***** válasza:
#3. Akkor te hogyan imádkozol?
2023. jún. 13. 06:25
 16/17 anonim ***** válasza:
15 Ahogy kell és szükséges, hogy meghallgattasék az imám. És már sokszor meg lett hallgatva.Választ is kaptam és segítséget is.
2023. jún. 13. 06:32
 17/17 anonim ***** válasza:
#16. Leírod, hogy hogyan kell helyesen imádkozni?
2023. jún. 13. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!