Ha valaki szidja az istent, egy komoly vallásos jelenlétében, akkor az miért kapja fel a vizet?
1.sztem ez olyan butaság,azt képzeli,hogy az istent neki kell megvédenie?:-)
2.pont,hogy az Isten szeretné azt,ha szeretettel lenne az istent szidó ember felé,de mégis lenézi.
2. parancsolat...
Isten jelen esetben tulajdonnévként szerepel, nem köznévként, tehát NAGY KEZDŐBETŰ járna neki.
Amikor én a jelenlétedben anyádat szidom, miért kapod fel a vizet? :) Hiszen édesanyád szeretettel lenne felém, és ez olyan butaság, hiszen miért neked kéne megvédened anyukád nevét?
Ne így nézd. Anyukád, amikor megszült, gyanítom azt szerette volna, hogy te egy kedves, mindenkivel udvarias gyerek legyél. de ha valaki nyíltan elkezdi pocskondiázni anyádat, elküldi a jó büdös... helyekre, akkor te orrba vered, nem? Pedig kétlem, hogy anyud örülne neki :)
Igaza van, tartsuk tiszteletben egymás hitét, vallását, családtagjait. Emberileg megérdemli. Amíg a vallásos tiszteletben tartja, hogy én nem vagyok hívő, vagy másban hiszek mint ő, addig az a minimum, hogy én sem gyalázom se az ő, se más vallás istenét. Ők abban hisznek, számukra az a fontos. Akkor is, ha szerinted nincs értelme. Én sem hiszek a vallásban, DE akkor sem gyalázom senkinek a prófétáját, vagy vallását, akárkijét, aki neki szent, vagy fontos. Ezt úgy hívják, hogy emberség.
köszönöm a válaszokat!
második:engem speciel hidegen hagy ha valaki k.anyázik nekem,mivel szeretem anyukámat és mindegy,hogy ki mit mondd róla.másrészt nem vagyok azonos személy anyukámmal.
te azonos személy vagy Istennel? vagy a vallásosok azt gondolják,hogy az Isten nem tud megbirkózni egy ilyen hatalmas problémával,hogy szidják a nevét?:-) szóval ez az amit én butaságnak tartok.
azt mondjuk megértem ha valakit zavar,hogy a másik káomkodik mint a kocsis,és rászól.
Ha az anyádat szidják a jelenlétedben, akkor miért kapod fel a vizet?
Ha a mennyei Atyánkat szidják persze, hogy "kiakadunk"- ez nem feltétlen jelenik meg a viselkedésünkben, van aki nem reagál, van aki megkéri a szidalmazót, hogy a jelenlétében ne szidja Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!