Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok tisztelete az...

A katolikusok tisztelete az egyházi vezetők, szentek, és különösen Mária felé nem eretnekség?

Figyelt kérdés

Elsődlegesen katolikusok válasza érdekelne.

Miért kellene bárkinek is a közbenjárását kérni? (Ez azt jelentené, hogy Isten előtt nem egyenlő mindenki, hogy az érvényes életet élők vagy az imáik többet számítanak.

Ez teljesen szembemegy Jézus tanításával.)

Miért kellene Istenen kívül másnak is templomot szentelni?

Hogyan engedhetik, hogy a pápát "Szentatyának" nevezzék, és hogy az egyházi vezetőket különbnek tekintsék bárkitől?

A kérdést ateistaként írom, csak meg szeretném érteni a vallásosakat (ebben is).

2023. jún. 8. 14:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
17%
Értem én úgy tudtam tiltja, de akkor ezekszerint nem.
2023. júl. 29. 10:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudtad, nincs ilyen tiltás. Jézus is járt a templomba és zsinagógákba is.
2023. júl. 29. 12:01
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
köszönöm szépen
2023. júl. 29. 12:37
 14/18 Jégszív ***** válasza:
NÉZŐPONT kérdése...
2023. júl. 31. 09:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi?
2023. júl. 31. 09:08
 16/18 anonim ***** válasza:
78%

Mária tisztelet eretnekseg-e?

Nos elsősorban azt kell megérteni, hogy aki a mennyországba kerültek azok osztoznak Isten szeretetében, lelküket Isten szelleme járja át. Földi életükben Istenhez igyekvő tiszta /szent/ emberek voltak.

A mennyországban lévők nemcsak ücsörögni vagy hasonlóképpen élik életüket, hanem logikusnak tűnik hogy mivel Krisztusban haltak meg, krisztusi feladataik vannak.

Isten átadta a bíráskodást Krisztunak. /Ítélni fog élőkön és holtakon/, mint ahogy átadta a kisértést a pokol fejedelmének, korábban.

Nos, ha valaki Krisztusbsn hal meg, logikus hogy krisztusi feladatot kap.

Miért van erre szükség? Ha elolvasod Jákob álmát, hogy angyalok járnak lépcsőn le a földre és fél az égbe, ez azt jelenti hogy Isten közvetítők által cselekszik, hiszen Ádámnak megsértése soha nembjön le többet a földre az emberekhez.

Ha viszont angyalok jönnek le és fel, gondolhatjuk, hogy nem pihenő céltalan sétákat tesznek hanem valamilyen megbizatásból jönnek Isten dolgainak közvetítésére, mint ahogy Gábriel jött le az Angyali üdvözlet isteni közvetítésiére.

Tehát Isten közvetítők által üzen.

Emiatt van létjogosultsága annak, hogy a szentek feladatokkal, közvetítő szereppel vannak ellátva, erdemeik miatt.

Mária jelenéseket valahogy kezelnie kellett a katolikus egyháznak. Megvizsgálták némelyiket elvetették, némelyekről azt mondták nem állapítható meg valódiságuk, némelyekről zt mondták megállapitható a természetfeletti eredet.

Ha megállapitható akkor két változat lehet még. A reformátusok elintézik hogy az ördög jelent meg Mária képében. Igen ám de gyümölcséről ismertetik meg a jó és a rossz, és rossz gyümölcsöt nem hozott, sőt apácák lettek a látnokok.

És még egyet senki ne gondolja, hogy Isten lemondott arról, hogy neveljen minket, hogy a Bibliával minden lezárult. Téves gondolat lenne.

2023. aug. 2. 14:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16 érdekes vélemény
2023. aug. 2. 15:59
 18/18 anonim ***** válasza:
64%
Én azon gondolkodom ( Keresztény Kálvinista vagyok) ha anyu meghal akkor hozzá fogok imádkozni. Hogy beszéljen helyettem.az Istennel vagy ha nem teheti a szentekkel vagy Márkával hogy kérjek Istent hogy segítsen meg. Anyu nagyon jó ember ( örökbefogadott engem, befogadta az elvált rokonát, adott pénzt kölcsön másoknak, az unokaöccse mellett olyan volt mint ha anyja lenne mikor keresztapa elvált, mindenkit meghallgat és türelmes, nem ítél el senkit a tettei alapján sem a vallása alapjan stb) és én hiszem hogy automatikudan üdvözölni fog. Vannak ismeretlen szentek és anyu az meg ha a katolikus egyház nem is várja fel mint mondtam vannak.akikwt nem ismer az egyház. Anyu ilyen szent és tudom hogy ahogy meghalt a mennybe jut és imádkozni fogok hozzá. A Stmzenteket meg Máriát nem de anyut hiszem hogy könyörög értwm hogy közbenjár hameghal.
2023. aug. 11. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!