A világ Istentelensége nem az Isten, hanem az ember és a kísértő hibája.
Viszont Isten mégis javunkra fordít minden rosszat, ha hiszünk benne.
Én inkább hiszek Istenben, mint a jégszívekben...
A fő különbség az, hogy míg a hívő boldog és remél a nehézségek ellenére is, addig a hitetlen szomorú, megkeseredett, gonosz és végtelenül magányos.
Ezek után döntse el mindenki maga, hogy melyik oldalon érezné magát jobban...
Hát nekem volt pár évem, hogy kőrül nézzek a világban. Lehúzások, drog, alkohol, emberek, akik egymást bántják, saját gyermekeiket, saját szüleiket bántják. Emberek, akik életeket vesznek el. Emberek, akik tömegmanipulációval veszik rá az embereket, hogy kőkeményen megkeresett pénzüket haszontalan holmikra költsék.
A világ egy nagy lehúzás. Nem a sátán , nem a kísérő tette ilyenné, hanem az emberi kapzsiság és hatalomvágy.
Engem nem húzol le Jégszív. És itt senkit sem fogsz lehúzni a hitével.
Jössz itt az Istennel, amit te nem látsz és az igét gúnyolod. ki akarna a te világodban élni Jégszív? Isten nem tehet semmi rosszról.
Az pedig, aki emberek hibáját Isten hibájának titulálja most akkor micsoda? Hívő nem lehet. Ateista sem. Ki küldött Jégszív?
Takarodjál vissza oda, ahonnan jöttél. Ott elég meleg van ahhoz, hogy a Jégszíved felolvadjon és újra verve érezze a kínokat, amiket okozott.
Ismered a szabályokat. ha itt vagy a földön, nem ver a jég szíved. De ne bántsd az embereket, mert vissza kerülsz oda, ahol ver a jégszíved. Azt pedig mindketten tudjuk, hogy fájdalmas, amikor ver a jégszíved Jégszív!
Vegyél vissza az arcodból. A saját kérdéseidet pedig ezek után válaszolt te meg magadnak. Maradj magadnak!
Hinni valamiben nem azt jelenti, hogy nem akarunk tudni dolgokat. Azt neked is el kell fogadnod, hogy mindent nem tudhatsz meg a világról, tehát hinned kell valamiben. Én nem tudok mindent a világról, de hiszek Jézus feltámadásában. Te is ugyanúgy hiszel valamiben.
A másik hogy sokan a hitet félreértik. Ez nem egy vakhit, amiben az ember 50/50 alapon hisz, sokkal inkább begy eszmében való hitről szól.
"Isten nem tehet semmi rosszról." :-DDD
Persze! Minden jó istentől származik, minden rossz az ember és a sátán műve... Nem röhögted szét magad, amikor a fenti mondatot leírtad? :-)
Amit leírtál, annak idején a Biblia már két szóra leegyszerűsítette:
"TÁVOZZ SÁTÁN!"
Csak egy dolgot szúrtál el, de piszkosul:
Az nem én vagyok! Azt máshol kell keresned. Egész máshol...
Tudatlan vagy még.
Tájékozódj jobban a világban. Tanulj meg más szempontokat is vizsgálni, és legyél szkeptikusabb kicsit.
14-es nem elveszett lélek. Elveszettlélek az, amelyik úgy hal meg, hogy nem hitt földi utazásának utolsó pillanatában Jézusban és abban, aki Őt küldte.
14-es pedig még életben van. Így jelenleg 14 és 16 is tévedésben van.
16-os pedig, aki hiszi a Krisztust jobb helyzetben van, mint 14, aki nem.
A kereszténynek nincs vesztenivalója az ateistával szemben, hiszen, ha tévedne is, oda jutna végül, ahová az ateista. Az ateistának pedig van vesztenivalója, hiszen, ha téved nem juthat végül oda, ahova a keresztény.
Ateistának ez lehetetlen, de Istennél nincs lehetetlen.
"A kereszténynek nincs vesztenivalója az ateistával szemben, hiszen, ha tévedne is, oda jutna végül, ahová az ateista. Az ateistának pedig van vesztenivalója, hiszen, ha téved nem juthat végül oda, ahova a keresztény."
Ez egy hatalmas igazság, egyetértek!!
Persze, csak éppen a hit kötelezettséggel és felelősséggel is jár. És nem mindegy, hogy miben hiszel, mert befolyásolja a te életed és a környezetedét is.
Megvan a kockázata. Nem csak a mostani életünk veszhet el miatta, hanem esetlegesen az utána következő, ha egyáltalán van.
Ha az ateista és a keresztény egyformán él, csak az utóbbi azt mondja, hogy hisz, akkor tényleg igaz amit írtál. (ha a hit hazudása az örökélet titka és tényleg van élet a halál után).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!