Ezt a kérdést az újszövetségben többen feltették Jézusnak is, a tanítványainak is, szóval ha rákeresel, el tudod ezeket a részeket olvasni, és kialakulhat egy képed róla.
Vannak olyan dolgok, amelyek általánosan szükségesek ahhoz, hogy valaki üdvözüljön, amit mindenkinek meg kell tennie. Ilyen például a hit, a megtérés, a megkeresztelkedés, amiket most nem magyaráznék el részletesebben.
Aztán vannak specifikus dolgok, néha csak egy dolog, amit személyesen csak neked kell megtenned, nem mindenkinek. Jézushoz például ugyanezzel a kérdéssel futott oda az ún. gazdag ember (v. gazdag ifjú), és Jézus ezt válaszolta neki: "menj el, add el vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem!" (Mt 19:21b)
Jézus nem mondta ugyanezt mindenkinek. Ez az őt kérdező gazdag ember specifikus feladata volt, ami szükséges volt az ő üdvösségéhez. Az ilyen személyspecifikus követelménykre nehezebb rájönni, mint a minden emberre vonatkozó általános követelményekre, de ha lelkileg/szellemileg érett emberek előtt, akik elég jól ismerik Isten gondolkodását, nyitott vagy az életedről, ők valószínűleg elég jól látják majd, hogy milyen akadálya van a személyes életedben az üdvösségnek, és tudnak segíteni ebben is.
üdv, a javuló Stefán
Lucifer! Erre a pillanatra tartogattam neked:
Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodjál hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!” „Mester – válaszolta –, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus ránézett és megkedvelte. „Valami hiányzik még belőled – mondta neki. – Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus erre körülnézett és tanítványaihoz fordult: „Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!” A tanítványok csodálkoztak szavain. Jézus azonban megismételte: „Gyermekeim, milyen nehéz bejutni az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” Ezek szerfölött csodálkoztak és egymás közt kérdezgették: „Hát akkor ki üdvözülhet?” Jézus rájuk nézett, és folytatta: „Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges.”
Ekkor Péter megszólalt: „Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.” Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet – bár üldözések közepette –, az eljövendő világban pedig örök életet. Sokan lesznek elsőkből utolsók és utolsókból elsők.”
(Márk 10:17-31)
Embernek ez lehetetlen Lucifer! De az Istennek nem. Istennek minden lehetséges.
Sokan lesznek elsőkből utolsók és utolsókból elsők, Lucifer.
Utolsókból elsők! Érted már Lucifer?
Muszáj hinni az ilyen gyermeteg dolgokban?
Kösz, akkor nem kell az ilyen "üdvözülés"!
Szerintem meg az ateizmus egy gyermeteg baromság. Szívesebben vagyok Isten teremtménye, mint egy egysejtű leszármazottja lélek nélkül. :)
"beati pauperes spiritu, quoniam ipsorum est regnum caelorum"
Egy dologban különbözünk, de abban alaposan:
Én próbálok a világról minél többet TUDNI, ti pedig megelégedtek holmi zavaros HITTEL és "lélekkel"! :-DDD
Attól, hogy neked zavaros, attól még van Isten.
Erről nem vitatkozom!
De "valld meg igaz lelkedre":
Ha most összecsukod azt a "szentírásnak" nevezett karakterhalmazt, és picit körülnézel ebben a k* világban, szerinted az a bizonyos "Isten" valóban JÓ, IGAZSÁGOS és EMBERSZERETŐ!?
Aztán miért? Persze, mert neked is úgy mondták, és te ELHITTED. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!