A papok, lelkészek dohányoznak?
Nem általánosságban kérdezem, hanem konkrétan te ismersz olyan egyházi embert aki dohányzik vagy más káros szenvedélye van?
Tegnap láttam egy galléros papot dohányozni, erről jutott eszembe.
A mi egyik régi paunk "kihányja a máját" s meghalt.
Az azért már elég durva májzsugor...
Papok, lelkészek is emberek. Bár a test a lélek temploma, a kereszténység ellenzi ennek rontását és bármilyen függőséget, de az emberi akaraterő törékeny. Ezt akkor érted csak meg, ha szenvedtél már függőségektől.
Ha érdekel a téma és szereted a mélyebb tartalmú filmeket ajánlom nézd meg a " first reformed" című filmet. A függőségekről, alkoholizmusról, magányról, hit válságáról és lelki bajokról szól egy amerikai pásztor történetét meséli el
Pl. ezelőtt 50-60 évvel még szinte mindenki dohányzott, semmi furcsaság nem volt ebben. Ha jól emlékszem XXIII. János pápáról láttam olyan fotót, hogy tartja a cigit, akkor ebben semmi szokatlan nem volt, hiszen szinte bárhol rá lehetett gyújtani.
Amúgy egy papot ismerek, aki dohányzik, ő olyan 40-45 éves, és nagyon jó pap. Én sem szeretem a cigifüstöt és károsnak tartom a dohányzást, de nem ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!