Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A papok, lelkészek dohányoznak?

A papok, lelkészek dohányoznak?

Figyelt kérdés

Nem általánosságban kérdezem, hanem konkrétan te ismersz olyan egyházi embert aki dohányzik vagy más káros szenvedélye van?

Tegnap láttam egy galléros papot dohányozni, erről jutott eszembe.

2023. jún. 6. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
32%

A mi egyik régi paunk "kihányja a máját" s meghalt.

Az azért már elég durva májzsugor...

2023. jún. 6. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Papok, lelkészek is emberek. Bár a test a lélek temploma, a kereszténység ellenzi ennek rontását és bármilyen függőséget, de az emberi akaraterő törékeny. Ezt akkor érted csak meg, ha szenvedtél már függőségektől.

Ha érdekel a téma és szereted a mélyebb tartalmú filmeket ajánlom nézd meg a " first reformed" című filmet. A függőségekről, alkoholizmusról, magányról, hit válságáról és lelki bajokról szól egy amerikai pásztor történetét meséli el

2023. jún. 6. 19:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A rokonom pap, dohányzik. Elég régóta.
2023. jún. 6. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
Általában elmondják az igét, majd amikor a szentmise véget ér, előkerül a Whiskey, a Kubai Kékeres és tsi.:).
2023. jún. 6. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ezelőtt 50-60 évvel még szinte mindenki dohányzott, semmi furcsaság nem volt ebben. Ha jól emlékszem XXIII. János pápáról láttam olyan fotót, hogy tartja a cigit, akkor ebben semmi szokatlan nem volt, hiszen szinte bárhol rá lehetett gyújtani.

Amúgy egy papot ismerek, aki dohányzik, ő olyan 40-45 éves, és nagyon jó pap. Én sem szeretem a cigifüstöt és károsnak tartom a dohányzást, de nem ezen múlik.

2023. jún. 7. 06:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2023. jún. 7. 07:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Én láttam egy videót amin bongból füvet szív a pap. Nagyon élvezte, elég mulatságos volt.
2023. jún. 8. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!