Csak az én környezetemben jó arcok azok akik dohányoznak?
Figyelt kérdés
Nem dohányzom, soha nem is tettem, félek, hogy rászokok és én nem fizetek azért, hogy köhögjek idővel.
De,:
Állandóan ahova megyek vagy akikkel megyek van egy dohányzó aki a legnagyobb dumás, cselekedetei határozottak, egyszerűen a legjobb a társaságból, de csak dohányosból ismerek ilyet.
Ez csupán véletlen vagy nálatok is ez a szitu?
22/f
2020. febr. 18. 08:10
1/5 anonim válasza:
ezelőtt 30-40 éve minden munkahelyen, minden étteremben, vonaton, mindenhol mindenki dohányzott.A dohányzás abban az időben nagyon általános volt, és alig lehetett kitűnni valamivel, hát azzal próbáltak bizonyos emberek kitűnni a tömegből, hogy drága,"nyugati" cigarettát szívtak (kb-4-5x drágább volt egy külföldi cigaretta, mint a magyar, és a csomagolása is olyan pazar volt, mint egy márkás parfümé, a szürke, magyar puha csomagolásénál), hogy aki szeretett volna jófejnek tűnni és menőnek, akkor-mutatva azt is, hogy van rá pénze- ilyent igyekezett szívni.Ma a meőségnek nem ismérve a dohányzás. Én éppen azt vettem észre, hogy szerencsére, magasabb iskolai végzettségűek ritkábban dohányoznak.
2/5 anonim válasza:
Elég rossz társaságba járhatsz..Talán a fiataloknál menő még sajnos ezzel villogni,de ott is csak azoknál,akiket a szülők leszarnak..Rühellem a bagósokat,undorító szokás,a 98% türhő paraszt,belefújják az arcodba a füstöt mindenütt.Balatonnál a strandon,nyitott étteremben ahol kisgyerekek vannak,és ebédelnél.Arról nem beszélve hogy a csikket a 99% eldobja,mintha valami természetes anyag lenne.Felmérésekből kiderül hogy milyen káros a környezetre.Szóval nemhogy intelligens az ilyen ember,hanem sötét paraszt.Tisztelet a kivételnek.
4/5 anonim válasza:
Nem tapasztaltam, hogy a dohányzás összefüggésben lenne a személyiséggel.
Talán kicsit fordítva: aki nagyon társaságba járó, bulizós személyiség, az hamarabb kezd el dohányozni, mint valaki, aki mondjuk otthon novellákat írogat.
5/5 anonim válasza:
Én is mindig akartam dohányozni, szimplán azért, mert ennek van egy ilyen összetartó ereje. Nem tudom jobban megfogalmazni, de a cigaretta kb. összeköti az embereket és tulajdonképpen akárhol, akármikor, akármilyen szituációban kialakul a dohányosok köre egy szimpla kérdéssel, hogy “van-e tüzed...” vagy megkínálod a másikat. Valahogy olyan mint egy kis közösség, egy kis titkos társaság, egy kis szekta, ahol mindent meg lehet beszélni, terjednek a hírek és a többi. Egyszerre befogadó, míg közben mégis zárt. Nekem ez mindig tetszett benne, emlékszem gyerekként is mindig mentem a szüleimmel és figyeltem, hallgattam, hogy mi történik. Most is vannak dohányos barátaim, akikkel ki szoktam járni cigizni. Nekem jó tapasztalataim vannak a dohányzókkal. Viszont én nem cigizek, ki sem próbáltam soha és igazából nem tudom elképzelni sem, hogy dohányozzak, mert valahogy maga a dohányzás nem vonz, káros stb., egyedül ezt a szociális vonzatát irigylem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!