Ha az ember már elmúlt 30,de még nincs családja, akkor alapból hátránnyal indul a keresztényi élet rögös útján?
Pál apostol 1 korinthusiaknak írt levél 7:7-8:
„Szeretném ugyanis, ha minden ember úgy volna, mint én magam is; viszont mindenkinek saját kegyelmi ajándéka van Istentől: kinek így, kinek amúgy. A nem házasoknak és az özvegyeknek pedig ezt mondom: jó nekik, ha úgy maradnak, mint én is.”
Jezus : " ha ti jobban szeretitek szüleiteket mint engem, akkor nem vagytok méltóak hozzám"
Küldetésed van neked is.
Egyáltalán semmi baj nincs ezzel, még 40 évesen se, ha nincs feleséged, vagy feleséged és gyerek/gyerekeid. Az egyedülállóság ugyanolyan ajándék, mint a házasság. Lehet, hogy többet tudsz tenni Isten szolgálatában, mert a körülményid lehetővé teszik, mivel egyedülálló vagy.
Sajnos sokan azt hiszik, hogy muszáj családja legyen az embernek ahhoz, hogy pl. pásztori feladatokat vállaljon a gyülekezetben.
De amikor azt írja a Biblia, hogy a pásztorok egy feleségűek legyenek, akik jól igazgatják háznépüket, családjukat, nem arra gondol, hogy muszály családnak lenni. Hanem azt értjük ezalatt, hogy ha van felesége a pásztornak, akkor egy legyen, ne több.
Ne feltétlen a papoknál keresd az igazságot. Ők sok olyat mondanak tapasztalatom szerint, amivel nincsenek is tisztában, de így tanulták. Ezt is mondják tovább. De az igaz hit meggyőző bizonyítékokon alapul.
Szóval egyedül is nagy előnnyel indulsz a keresztényi életúton.
Az egyedülállóság karizma azaz ajándék.
Minden ajandéka Istennek jó.
A Biblia azt mondja jó megházasodni, de még jobb csak az Urat szolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!