Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szodoma és Gomora megtörténhet...

Szodoma és Gomora megtörténhet még 1x er?

Figyelt kérdés

2023. máj. 28. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Hogy tűzeső elpusztít egy várost? Kicsi az esélye, de megtörténhet. Hogy Isten büntetésként sújt le? A Biblia alapján nem történhet meg.
2023. máj. 28. 17:01
 2/10 tgt ***** válasza:
0%
1-es: miért ne történhetne meg a Biblia alapján. Mi zárja ki?
2023. máj. 28. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

Az, hogy Isten már nem bünteti az embert földi élete során bűneiért, ahogy pl az emberiséget se önti már el özönvízzel, hanem együtt nő a konkoly és a búza aratásig, majd az aratár Ura, amikor eljön, szétválogatja.

2023. máj. 28. 17:06
 4/10 tgt ***** válasza:
Isten arra tett ígéretet az özönvíz után, hogy többet nem pusztítja el a teljes élővilágot. De ez nem azt jelenti, hogy helyi szinten ne büntethetne.
2023. máj. 28. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hivatkoztam Jézus egyik példabeszédére, én az alapján is úgy gondolom, hogy nem várható ilyen. De a születésétől vak ember esete is erre mutat rá, hogy Isten a bűnökért már nem büntet senkit ilyen módon. Személyesen biztos nem, de úgy gondolom, hogy kollektíven sem.

Az Újszövetségben nincs utalás erre.

2023. máj. 28. 17:42
 6/10 tgt ***** válasza:
49%
Hívatkoztál az Ószövetségre is, tévesen. Szodoma és Gomora az özönvíz utáni történet, de érdemes elolvasni Jónás könyvét is. Az Újszövetség pedig nem tartalmaz olyan részt, amelyben Isten megfogadta volna, hogy többet ilyet nem tesz.
2023. máj. 28. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hivatkozol az ószövetségi Jónás könyvévre, tévesen. Hiszen ez egy példabeszéd, egy parabola, nem pedig egy történelmi könyv, így nem teljesen értem, hogy miként kapcsolódik ehhez a kérdéshez.

Nem írtam, hogy az Újszövetségben Isten fogadalmat tesz erre, azt írtam, hogy több dolog is erre utal, ehhez két konkrét példát is hoztam.

Persze sokan látták a mór-szaracén, később a török vészben, vagy éppen a pestis járványokban hasonló büntetés beteljesedését, én ezt a nézetet elvetem.

2023. máj. 28. 18:00
 8/10 tgt ***** válasza:
Ha jól emlékszem, Jónás könyvében Isten Ninivét készült elpusztítani, amennyiben nem térnek meg. De megtértek, így hát megmenekültek. Ezért kapcsolódik a kérdéshez.
2023. máj. 28. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy kicsit hasonlo tortent Pompejiben 79-ben. Olvass utana hogy milyen szexualis perverziokat uztek ebben a varosban, sot meg a pusztulasuk napjan is.
2023. máj. 28. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Történik, már csak a finálé van hátra hamarosan.
2023. máj. 29. 00:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!