Mi a különbség a mufti és az imám között?
Az imám egy mecsetért felel, a mufti egy nagyobb területért, vagy városért.
Ilyen köszöntés nincs az iszlámban.
"Off: a muszlimok is szokták köszönteni a mecsetekben a babákat, mint a keresztényeknél a keresztelő vagy a zsidóknál a körülmetélés? Ha igen, akkor a lányokat is?"
Keresztelés nincs, de körülmetélés van.
Igen a lányoknál is. De nem az a híres csonkitási forma, az még fogalmilag sem körül metélés.
Az imám nem feltétlenül olyan személy aki egy mecsetért felel. Az az imám aki az imát vezeti.
5 évesen én voltam 16 ember imámja.
#2 én nem hallottam még arról, hogy a nőknek is van ilyen, csak az extrém borzasztóról. Kifejtenéd ezt a részt?
Nem tudom, mit lehet ott levágni vagy alakítani, ami hozzájárulna az egészségemhez és nem csonkítás.
#5 ezt értem, de ezek csonkításnak minősülnek, nem hasonlítható össze a férfi körülmetéléssel, aminek nem lesz következménye az, hogy nem tud a férfi pisilni, rendesen menstruálni, elélvezni stb.
Persze ha csak pl. a nagyajkakat távolítják el, annak nincsen szerintem későbbi káros hatása az előbb felsoroltakra. De ha a wiki alapján felsorolt I-II-III-IV csoportokat nézzük, akkor olyan nincs, hogy csak a nagyajkak kerülnek eltávolításra.. Minden esetben a csiklót kivágják vagy csonkítják.
"#2 én nem hallottam még arról, hogy a nőknek is van ilyen, csak az extrém borzasztóról. Kifejtenéd ezt a részt?
Nem tudom, mit lehet ott levágni vagy alakítani, ami hozzájárulna az egészségemhez és nem csonkítás."
Ugyan az mint a férfiaknál. Egy felesleges bör redő eltávolitása. Csak nem a péniszről, hanem a csiklórol. EZ A VALODI női körülmetélés. Azonban nem ez az ismertebb a közbeszédben. A barbárabb hit "társak" vallanak egy pogány szertartást mellyet körülmetélésnek hisznek. Ezen szokás a nő csiklójának eltávolitása. Ezt nem nevezhetjük körülmetélésnek. Már csak azért sem mert nem körbe metélik, hanem középről szedik ki az egészet. Ezt a barbár gyakorlatott nem a vallásunk szülte, csak néhány ostobább követönk megőrizte.
7-es. Nos igazábol van egy kicsi. Már mint az igazinak természetesen.
Ezen hadiszban emlitett egy körülmetélt nő:[Muszlim 003,0684] […] Abu Musza ezután azt mondta: „Mikor kötelező a fürdés?” Aisa így válaszolt: „A megfelelő embert kérdezed. Mohamed azt mondta, hogy akkor kötelező
fürödni, miután a férfi magáévá tette a nőt, és a körülmetélt nemi szervek érintkeztek.” A szervek többes szám. Persze lehet a hadisz hamisitvány is. De ez akkor is bizonyito hogy volt idő amikor gyakorlatnak tartották. A VALODIT természetesen. Hogy most vannak-e azt nem tudom. Azt kijelenthetjük, hogy ez nem bevett szokás. Hogy nem csinálja-e néhány ember azt nem vehetjük biztosra.
Köszi a választ. :)
Én nő vagyok, de nem tudtam eddig arról, hogy a csiklón lenne olyan felesleges bőr, mint a péniszen, de mindig tanul valami újat az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!