Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor Krisztus a mennyei...

Amikor Krisztus a mennyei Atyánkkal beszélt, akkor magával beszélt vagy az Atyával?

Figyelt kérdés

Komolyan kérdezem.

Azért, mert ha Ő és az Atya egy, akkor miért imádkozott Hozzá? A keresztre feszítése előtt 3x is imádkozott az Atyához, ha jól emlékszem.

Akkor hogy van ez?

És hiszem, hogy Ők egy, de azt nem értem, hogy akkor miért imádkozott az Atyához?

Magyarázzátok el legyetek szívesek.

2023. máj. 18. 10:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"1. Egy Isten van

2. Ez a három istenség ugyanaz az Isten. Ez csak és kizárólag a kereszténységben van így."

Fogták Jézus egyistenhit tanítását és belekeverték a pogány háromságtant. Így jött ki az hogy egy Isten van, de valójában három mert három külön személy, eltérő tulajdonságokkal.

"Ezekek vagy emberi formában megjelenő Istenek, de az emberi tulajdonságokat nélkülözik vagy félig emberek, félig Istenek. Olyan szintén sehol nincs amit a kereszténység állít: Jézus tökéletes Isten is volt és tökéletes ember is. "

Jézus nem volt tökéletes Isten mert totál emberként jelent meg és ő maga mondja hogy Istentől kapta az erőt bármit is tett és csak azt mondta amivel Isten megbízta. Ez egy próféta leírása.

"A keresztények ezeket a tanításokat a Bibliából vették, nem más vallásokból, mert a Bibliában sem a Szentháromság szó nem szerepel, ugyanakkor az Újszövetséget elolvasva elég egyértelműen átjön a koncepció."

Semmi ilyen koncepció nem jön át sem az Ószövetségből sem az Újszövetségből. Az Ószövetségben szó nincs szentháromságról, isteni személyekről vagy emberként megjelenő bűnöket megváltó Istenről. Egy és oszthatatlan Istenről ír. Az Újszövetség alapján meg kb senki nem nézte Jézust Istennek. Sőt, sehol egy vers amiben Jézus kijelentette volna hogy "Isten vagyok".

"Az meg, hogy az egész megtestesülés, Szentháromság tan, meg miegymás pont a leginkább monoteista zsidó nép körében kezdett terjedni, akik ráadásul tökéletesen megvoltak az ő vallási tanításaikkal, az csak még inkább azt erősíti, hogy bizony ez azért indult el, mert igaz."

Igazi egyistenhívő soha nem találna ki ilyen pogány marhaságot mint a szentháromság. A zsidók soha nem is fogadták el és persze Jézus sem állított soha ilyet. Tiszta egyistenhitet hirdetett amibe aztán belekevertek mindenféle pogány tanítást, ahogy egyre több pogány lett keresztény, majd többségbe kerültek és elnyomták az igazi hívőket.

2023. máj. 18. 17:06
 12/27 anonim ***** válasza:

“ Fogták Jézus egyistenhit tanítását és belekeverték a pogány háromságtant. Így jött ki az hogy egy Isten van, de valójában három mert három külön személy, eltérő tulajdonságokkal.”

[link]

[link]

Ez a két videó elég is, hogy elvessem a pogányság kereszténység párhuzamát.

“Jézus nem volt tökéletes Isten mert totál emberként jelent meg és ő maga mondja hogy Istentől kapta az erőt bármit is tett és csak azt mondta amivel Isten megbízta. Ez egy próféta leírása.”

Jézus azt is mondta magáról, hogy Ábrahám előtt létezett.

„Jézus így felelt nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok.”

‭‭János‬ ‭8‬:‭58‬ ‭

Ezen felül rengeteg helyen egyértelműen átjön, hogy Jézus tudta, hogy Ő Isten.

“ Az Ószövetségben szó nincs szentháromságról, isteni személyekről vagy emberként megjelenő bűnöket megváltó Istenről.”

Konkrétan nincs, de utalások vannak. Pl Istent Elohimnak nevezik, ami többes számban van, mégis az Ige ami rá utal egyes számú, vagyis ilyen apró utalások vannak már akkor is Isten természetére.

Ezsaias 48:16-17 is elég erős utalás a Szentháromságra.

Az Ezsaias 53 pedig konkrétan a bűnök megváltásáról szól.

“ Sőt, sehol egy vers amiben Jézus kijelentette volna hogy "Isten vagyok".”

Lásd fentebb amit írtam. Nem beszélve arról, hogy Jézus bűnöket bocsátott meg, amit csak Isten tehet. Nem fedte meg Tamást, amikor én Istenemnek szólította, plusz rengeteg olyan utalás van, amit ha az egész Biblia kontextusát figyelve nézünk, akkor láthatjuk, hogy Jézus tudta magáról, hogy Isten.

“ Igazi egyistenhívő soha nem találna ki ilyen pogány marhaságot mint a szentháromság. A zsidók soha nem is fogadták el és persze Jézus sem állított soha ilyet. Tiszta egyistenhitet hirdetett amibe aztán belekevertek mindenféle pogány tanítást, ahogy egyre több pogány lett keresztény, majd többségbe kerültek és elnyomták az igazi hívőket.”

Mint fentebb írtam Jézus utalt magára, mint Istenre.

Te amúgy az a iszlamista vagy, aki minden keresztényt lehazugoz indulásból?

2023. máj. 18. 17:25
 13/27 anonim ***** válasza:

"Ez a két videó elég is, hogy elvessem a pogányság kereszténység párhuzamát."

Ilyen videókkal hiába jössz, mikor a Biblia szerint az Atya, Jézus és Szentlélek eltérő erővel, tulajdonságokkal rendelkeznek és alá fölé rendeltség van közöttük. Ez így három külön istenség, ergo pogány tanítás.

"Jézus azt is mondta magáról, hogy Ábrahám előtt létezett."

És aki Ábrahám előtt létezett az automatikusan Isten lesz? :)

"Ezen felül rengeteg helyen egyértelműen átjön, hogy Jézus tudta, hogy Ő Isten."

Én pedig rengeteg bibliai verset tudok mutatni ami alapján Jézus nem Isten.

"Konkrétan nincs, de utalások vannak. Pl Istent Elohimnak nevezik, ami többes számban van, mégis az Ige ami rá utal egyes számú, vagyis ilyen apró utalások vannak már akkor is Isten természetére."

És ebből kellett volna kitalálniuk a zsidóknak a szentháromság létezését? :) Szerinted Isten miért nem nyilatkozta ki a szentháromság tanítását több ezer éven át ami a kereszténység alapja? :)

"Nem fedte meg Tamást, amikor én Istenemnek szólította,"

Felsorolnád hogy a Biblia alapján kik nézték Jézust Istennek? Még követője is alig volt, és közülük is volt aki megtagadta, volt aki elárulta. Ti keresztények azt állítjátok, Isten eljött a földre személyesen de a kutyát sem tudta meggyőzni hogy ő Isten.

"akkor láthatjuk, hogy Jézus tudta magáról, hogy Isten."

Akkor miért nem nyilatkozta ki magáról és miért nem követte senki? Ez Isten sértegetése.

"Te amúgy az a iszlamista vagy, aki minden keresztényt lehazugoz indulásból?"

Muszlim vagyok. A keresztényekre pedig nagyon jellemző a hazudozás.

2023. máj. 18. 17:59
 14/27 anonim ***** válasza:

“Muszlim vagyok. A keresztényekre pedig nagyon jellemző a hazudozás”

Gondoltam, akkor vedd úgy, hogy itt vége a mi beszélgetésünknek. Már én is vitáztam veled korábban, meg láttam másokkal is hogy beszélsz. Nem lehet veled vitázni, mert aki nem fogadja el a te vallásod, indulásból hazug vagy buta.

Ha David Woodot megszóltad a stílusa miatt, rád sokkal inkább jellemző az ami miatt rá haragszol.

2023. máj. 18. 18:09
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem magával beszélt, mert a három személy eredésükben és egymással való vonatkozásukban különböznek. De a három személy azonos az egy isteni természettel.
2023. máj. 18. 18:54
 16/27 anonim ***** válasza:

"Gondoltam, akkor vedd úgy, hogy itt vége a mi beszélgetésünknek. Már én is vitáztam veled korábban, meg láttam másokkal is hogy beszélsz. Nem lehet veled vitázni, mert aki nem fogadja el a te vallásod, indulásból hazug vagy buta."

Látod ez eg újabb hazugság. Soha nem mondtam olyat hogy aki nem fogadja el a vallásomat az hazug vagy buta.

"Ha David Woodot megszóltad a stílusa miatt, rád sokkal inkább jellemző az ami miatt rá haragszol."

Mindent elmond rólad hogy egy ilyen primitív hazug gyülölködő keresztényt tekintesz mintaképednek. Kitépkedte a Korán lapjait, megrágta majd kiköpte és te rá hivatkozol. Ez jól mutatja milyen erkölcsi, értelmi szinten vannak most a keresztények hogy csak ilyen embert tudnak kiállítani majd rá hivatkoznak.

2023. máj. 18. 20:28
 17/27 A kérdező kommentje:

Ez kire vonatkozik? "Kitépkedte a Korán lapjait, megrágta majd kiköpte"

Aki írta, hogy muszlim: akkor szerinted az egész Újszövetség nem igaz?

2023. máj. 18. 20:37
 18/27 anonim ***** válasza:

“ Látod ez eg újabb hazugság. Soha nem mondtam olyat hogy aki nem fogadja el a vallásomat az hazug vagy buta.”

Szavakkal nem, de a stílusod és a modorod beszél helyetted.

“Mindent elmond rólad hogy egy ilyen primitív hazug gyülölködő keresztényt tekintesz mintaképednek. Kitépkedte a Korán lapjait, megrágta majd kiköpte és te rá hivatkozol. Ez jól mutatja milyen erkölcsi, értelmi szinten vannak most a keresztények hogy csak ilyen embert tudnak kiállítani majd rá hivatkoznak.”

David Wood egy megosztó személyiség, viszont az érvei jók. Ha már itt tartunk: múltkor láttam hogy vagy te vagy egy másik muszlim megosztott egy Ali Dawah-s videót. Szerinte az apostate Prophet csatorna üzemeltetője halálbüntetést érdemelne hitehagyásért. Az oké hogy David Wood olyan amilyen, de akkor én is mondhatnám, hogy milyen az, hogy ilyen emberrel tudsz azonosulni, hogy azért mert valaki elhagyja a hitet amibe beleszületett, azért szerinte meg kell ölni?

2023. máj. 18. 23:30
 19/27 anonim ***** válasza:

"Ez kire vonatkozik? "Kitépkedte a Korán lapjait, megrágta majd kiköpte"

Ezt David Wood tette. Egy primitív gyülölködő keresztény aki mindenfélét összehazudik az iszlámról és egyik videójában kitépkedte a Korán lapjait, megrágta majd kiköpte:

https://www.youtube.com/watch?v=D0A1XCZCMJs

"Aki írta, hogy muszlim: akkor szerinted az egész Újszövetség nem igaz?"

Az izlám szerint az eredeti Evangélim Isteni kinyilatkoztatás de a jelenlegi nem az. Legfeljebb részben tartalmaz igazságokat.

2023. máj. 18. 23:49
 20/27 anonim ***** válasza:

"Szavakkal nem, de a stílusod és a modorod beszél helyetted."

Magyarul nem mondtam ilyet te pedig megrágalmaztál.

"David Wood egy megosztó személyiség, viszont az érvei jók."

Az érvei nem jók és csak addig nagy a képe amig egyedül hazudozik. Egyszer kétszer vállalta a vitát muszlimokkal, ahol jól kiröhögték.

https://www.youtube.com/watch?v=K_kHrm3GIw4

"múltkor láttam hogy vagy te vagy egy másik muszlim megosztott egy Ali Dawah-s videót. Szerinte az apostate Prophet csatorna üzemeltetője halálbüntetést érdemelne hitehagyásért. Az oké hogy David Wood olyan amilyen, de akkor én is mondhatnám, hogy milyen az, hogy ilyen emberrel tudsz azonosulni, hogy azért mert valaki elhagyja a hitet amibe beleszületett, azért szerinte meg kell ölni?"

Nem én linkeltem. Az iszlám pedig nem bünteti ezen a világon a hit elhagyását. Ezt egyértelműen leírja a Korán. A Biblia viszont bünteti, nagyon is. Azt írja a saját gyermeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni:

Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!

Szóval neked mint kereszténynek abban kell hinned hogy meg kell ölni aki elhagyja a hitet. Szép kis vallás ez a kereszténység.

2023. máj. 18. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!