Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia. Miért csak ezer évre...

Biblia. Miért csak ezer évre lesz megkötözve a sátán?

Figyelt kérdés

2023. máj. 10. 20:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Mindennek meg van a maga ideje!"

Felesleges kijelentés.

"Megvolt az ideje a Görög birodalomnak a Római birodalomnak és meg volt az ideje a kommunizmusnak is."

Pontosan, ennek mindre van szilárd bizonyítékunk.

"Ekkor jön a tűz a mennyből és megemészt mindent és lesz az utolsó ítélet."

Igen, ez az a szadista isten, aki a Bibliában van.

2023. okt. 8. 15:41
 12/23 anonim ***** válasza:

#11#

Úgy tartja a mondás, hogy minden ember magából indul ki. Van egy másik mondás a Bibliában, hogy a gonosz embernek a szemei a gonoszságot látják.

Még mindig úgy gondolod, hogy Isten szadista? Hát nem a gonosz emberek azok? Mérlegeld és gondolkozz el azon, hogy Isten mennyi jót tett. Nem az isten a gonosz, hanem az ember.

Nos, ha legyilkolnák a családodat akik nem ártottak senkinek, te mit csinálnál a gyilkosokkal, ha igazságot akarsz és elégtételt? Gondolkodj el ezen.

2023. okt. 9. 21:15
 13/23 anonim ***** válasza:

Millió embereket, csecsemőket, állatokat megölni az jó?

2023. okt. 10. 08:35
 14/23 anonim ***** válasza:

Isten amikor elkezdett teremteni, nem csak hozzá hasonló lényegű, vagy is szellemi testű életformát hozott létre, hanem úgy döntött, hogy anyagi fizikai életformát is létre hoz.

Azonban, az nem igaz, hogy az ember életében a halált is betervezte, vagy akarta volna, hogy majd egyszer meghaljanak. Hiszen a halált az engedetlenséghez kötötte.

Hogy nem fog minden ember az égbe menni, az abból is kitűnik, amit két Biblia vers is nyomatékosít.

Az egyiket maga Jézus mondta:

(János 8:23) . . .: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Az emberek nem az égből származnak, ezért a haláluk után nem mennek oda.

A másik oka Júdás levelében olvasható:

(Júdás 6) 6 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére.

Isten soha nem engedélyezte, hogy angyalok anyagi testet öltsenek.

Sátán és a démonai ezt az özönvíz előtt megtették, és ez volt az egyik oka, amiért Isten elpusztította az akkor élt embereket a földről.

A démonok szexuális kapcsolatot létesítettek emberek lányaival, és ebből korcs utódok születtek, akiket a Biblia Nefileknek nevez.

Az angyalok nem szaporodhatnak, tehát tévedés, hogy az emberben egy "angyalka" vagy másik életforma lakik, és túl éli a test halálát.

Sőt a harmadik ok, amit az elején említettem,Istennek szándéka van a földdel,és az emberi teremtményeivel, nekik ez a rendeltetési helyük.

A szándéka Ádám hibája miatt nem változott meg, mint ha meghiúsította volna valaki. Ezért döntött úgy, hogy az emberiséget megmenti a halál,és az öröklött bűn "létezésétől".

Jézus nem az angyalokat jött "megváltani", ezért született meg emberként.

Az angyalok nem "megválthatók",a lázadó angyalok pusztulásra vannak ítélve, nem maradhatnak életben.

Épen ezért a Föld nem fog elpusztulni, sem azok a hűséges emberek, akik igyekeztek Isten vezetése és szándéka szerint élni.

Az özönvízkor sem pusztult el a föld, mert az emberek vétkeztek, és nem Isten keze munkája, a föld.

(Ézsaiás 65:21, 22) 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye a termést. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és a választottaim nagyon élvezik majd kezük munkáját.

(Ézsaiás 65:25) 25 A farkas és a bárány együtt fog enni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” . . .

Az ezer éves uralom alatt azok fognak élni, akik túl élik a nagy nyomorúságot, Ők öröklik a földet Isten ígérete szerint, és Jézus is erről biztosította a követőit.

(Zsoltárok 37:11) 11 Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek.

(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.

Az ezer éves uralom alatt Jézus, és a hűséges angyalai, a földön maradt embereket az Ádámi tökéletességre juttatja,megszünteti a halált,az öregedést, betegséget, és feltámasztja az elhunyt embereket:

(Ézsaiás 26:19) 19 „Élni fognak halottaid. Népem holttestei felkelnek. Ébredjetek és örömmel kiáltsatok, ti, porban lakók! Mert harmatod olyan, mint a reggeli harmat, és a föld hagyja, hogy a tehetetlen halottak életre keljenek.

Tehát a földön lesz a feltámadás.

Ezek után lesz elengedve Sátán, hogy az utolsó kérdés is maradéktalanul meg legyen válaszolva.

Még pedig, hogy miként lehet egy tökéletes embert eltéríteni Istentől.

Sátán az Édenkertben, sok kérdést felvetett, illetve megvádolta Istent és az embereket is. ezeket a vádakat napjainkban tisztázza Isten és azok akik hűségesek maradnak Istenhez, bármi történjék is.

jan. 2. 07:45
 15/23 anonim ***** válasza:

"Miért ezer évre"?

Mert az ember annyira tökéletlenné vált, hogy ennyi idő kell ahhoz, hogy újra egészséges, és tökéletes legyen, mint amilyen Ádám volt, mielőtt hibát követett el.

jan. 2. 07:49
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Írtad: "Az özönvízkor sem pusztult el a föld, mert az emberek vétkeztek, és nem Isten keze munkája, a föld."

Ezt hogy érted?

jan. 2. 09:05
 17/23 anonim ***** válasza:

Bizonyára olvastad, az özönvíz tényét. Isten akkora mennyiségű esőt bocsátott a Földre, hogy az nem elpusztult,hanem a szárazföldön élők pusztultak el.

Aztán nem új földet hozott létre, hanem a hatalmas vízmennyiséget szárította fel, ami után újra kirajzolódtak a szárazföldek.

Mit gondolsz, Noé és a családja a bárkában, hol voltak?

Az égben, vagy a Földön?

jan. 2. 09:26
 18/23 A kérdező kommentje:
#17. Nem ezt kérdeztem.
jan. 2. 09:31
 19/23 anonim ***** válasza:

Akkor talán nem értem a Kérdést.

A föld nem pusztult el, az megmaradt, csak hatalmas víz mennyiség borította.

jan. 2. 09:36
 20/23 A kérdező kommentje:

Bocsánat, én olvastam figyelmetlenül az előbb!

Nem vettem észre egy vesszőt és úgy teljesen más értelme volt a szövegrészletnek.

Így: "...nem Isten keze munkája a föld."

De nem így írtad, hanem így: "nem Isten keze munkája, a föld."

Ebből látszik, hogy egy vessző is mennyire fontos tud lenni!!!

jan. 2. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!