Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel az alábbi dolgok...

Hiszel az alábbi dolgok valóságában?

Figyelt kérdés
létezel, önzetlen szeretet, bölcsesség, egység(egységben az erő), akarat ereje, teljes tárgyilagosság/objektivitás/elfogulatlanság
2010. okt. 10. 10:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

létezem -> ez biztos. Hogy te létezel, az nem biztos, bár valószínűsítem.

önzetlen szeretet -> attól függ, mit értesz önzetlenen és mit értesz szereteten. Minden önzetlen motívumot vissza lehet vezetni valami önzőre (és talán fordítva), tehát ez elsősorban játék a szavakkal.

bölcsesség -> van olyan, persze ritka. A butaság ellentéteként szoktam értelmezni (tehát bölcsesség =/= intelligencia, és butaság =/= unintelligencia).

egység(egységben az erő) -> ez egy szlogen, reklámszöveg, nem tudom értelmezni.

akarat ereje -> ezzel sem tudok mit kezdeni, süketelésnek tűnik.

teljes tárgyilagosság -> létezik. Pl. a telefonkönyv teljesen tárgyilagos.

objektivitás -> a szót sokféleképpen lehet értelmezni, ezzel könyvtárak vannak tele, nem érdemes erről vitát nyitni. Van persze objektivitás, csak az a kérdés, milyen

elfogulatlanság -> Kősziklák, esőcseppek stb. teljesen elfogulatlanok; emberek nem.

2010. okt. 10. 11:01
 2/21 anonim ***** válasza:
A létezésemen kívül mindenben hiszek!
2010. okt. 10. 11:38
 3/21 anonim ***** válasza:

a létezésemben hiszek

az önzetlen szeretetben hiszek

a bölcsesség az egy tulajdonság, hiszem hogy létezik ilyen tulajdonság, ha ez a kérdés :)

egységben az erő meg ilyenek - szerintem fizikai szinten van benne valami, de itt is inkább csak bizonyos dolgokra igaz.

akarat ereje: hát valamennyi ereje van. Bár inkább úgy fogalmaznék hogy ha akaratgyenge vagy, az ronthatja a teljesítményed

teljes elfogulatlanság - embereknél nem létezik, meg lehet próbálni küzdeni ellene, de még a legnagyobb tudósok is gyakran beleesnek a csapdájába.

2010. okt. 10. 11:55
 4/21 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi válaszokat de elfelejtettem kérni, hogy írjátok oda légy szíves, hogy hívők, vagy nem hívők vagytok.

elfogulatlanságot/tárgyilagosságot/objektivitást úgy értettem ,hogy józan ész, amikor nem az érzelmeik vezérlik az embert, szóval emberekre értettem.

az egység(egységben az erő) ezt pedig úgy értettem, hogy könnyebb túljutni x problémán, ha összefognak az emberek, hogy ebben hiszel e?

Az elsőnek pedig azt mondanám, hogy az önzetlen szeretet az, amikor egy csepp önzés(negatívum) nincs meg az egyén jellemében az x cselekedetnél. Hogy ebben hiszel e, hogy létezik e ilyen?

2010. okt. 10. 12:06
 5/21 anonim ***** válasza:

Létezés: itt vagyok, nem tagadhatom (legalábbis én úgyhiszem), de mindenki számára mást jelentek, ami az egyik ember számára vagyok, az a másiknak nemvagyok. Az vagyok, akinek hiszem magam?:)Szerintem ember csak szubjektív véleményt alkothat, mivel csak része egy rendszernek, véleménye őrá jellemző.

Egységben az erő: Az biztos, tutibiztos, hogy összefogás nélkül nem jutunk sehova, sőt megkockáztatom azt is, hogyha nem fogunk össze (az egész föld népessége), hanem tovább folytatjuk, a manapság anyira divatos széthúzást, mások lenézését, vallási fanatizmust, háborúskodást, akkor nem sokáig marad meg a civilizációnk. Nem hiszek egyetlen vallási eszmében sem, csak a természet törvényeiben, ezek minden felett állnak. Elfogulatlan szerintem is csak egy tárgy/jelenség lehet, mert az érzelmek nélkül létezik. Mi is egyszerű jelenségek milliárdjaiból tevődünk össze, és mégis elfogultak vagyunk, bejön a képbe a káoszelmélet, egyéniség, lélek kérdése, hogy mik is az érzelmek valójában?, amin szintén rengeteget lehet filózni.:)

2010. okt. 10. 13:01
 6/21 anonim ***** válasza:
Igen hiszek bennük, és igen, hívő vagyok, de nem keresztény :)
2010. okt. 10. 13:08
 7/21 anonim ***** válasza:

Szia, hívő vagyok.

Létezés: Egyedül Isten létezik. Mi csak élünk, vagyunk. Az egyetlen létező részem az isteni szikra bennem.

önzetlen szeretet: emberi szinten nem hiszek benne. Szerintem nem létezik.

Bölcsesség: Óh igen, létezik, és ez a kedvencem!

Egység: elvileg létezik, de a való világban rendkívül sérülékeny.

Akarat ereje: a sima egóból eredő akaratnak nincs igazán ereje. A sors ellen az én akaratom nem tehet semmit. A hit erejében hiszek.

teljesen tárgyilagos objektivitás: a legnagyobb mítosz. nem létezik!!!!

2010. okt. 10. 14:45
 8/21 anonim ***** válasza:

12:06

"Az elsőnek pedig azt mondanám, hogy az önzetlen szeretet az, amikor egy csepp önzés(negatívum) nincs meg az egyén jellemében az x cselekedetnél."

Tudom. És válaszoltam is.

2010. okt. 10. 16:30
 9/21 anonim ***** válasza:
Dehogyis, létezik önzetlen szeretet: például a szülői szeretet.
2010. okt. 11. 22:25
 10/21 anonim ***** válasza:
Például én őnzően nem is tudok szeretni. Mert ha nem szeretek önzetlenül, akkor csak megjátszom, tehát csak látszólag szeretek, de az nem szeretet...
2010. okt. 11. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!