Miért mindig az a szerencsés aki nem is hisz istenbe meg semmiben sem, aki meg hisz az meg szerencsétlen?
Kérdés melyik Istenről beszélünk itt?
A kereszténység Istenéről vagy egy teljesen más Istenről?
Máté7-
13.
Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
6+ "Elvileg aki mindent megkap az áldott "
Tévedsz sátán is tud áldani. A forrás sosem mindegy a pénznek.
Azon túl, hogy Isten is tud úgy "áldani", hogy ne tudj megtérni, hanem csak a vagyonra, a pénzre figyelj(ez pl. ítélet)
Kérdező, Isten világosan megmondta a tanítványainak, hogy nem lesz könnyű, sosem könnyú. Jóbnak sem volt könnyű, és egyetlen valódi kereszténynek sem könnyű:
Mt 24,9
Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
Isten a nehézségek miatt mindig kárpótól.
Jóel 2,25
És kipótolom néktek az esztendőket, a melyeket tönkre tett a szöcskő, a cserebogár és a hernyó és a sáska; az én nagy seregem, a melyet reátok küldöttem.
8+ Arról se feledkezz meg, hogy a próbák jellemformálóak. Amik eleinte igen keservesek és nehezek tudnak lenni, később pedig örömforrássá válnak.
Tarts ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!