Az igaz hogy a Hit gyülekezetében a tagok "külsős" emberrel nem házasodhatnak és házasság előtt nem szexelhetnek? Mennyire veszik ezt komolyan?
Illetve hogy néz ki ez az egész?
Tehát adott egy egyház közösség, és akkor mindenki csak az ott lévők között választhat magának párt?
Randizni lehet nekik? Mi van ha kiderül hogy az illető mégse szimpatikus?
Kedves #4-es, #1 vagyok.
Én már láttam több példát is arra, hogy valaki a hívő párján keresztül tért meg és talált rá Jézus Krisztusra, lásd Oláh Gergő. Persze egy újjászületett ember mindig gyülekezetben keresi a párját, de miért ne tehetné azt az Úr, hogy az egyik fél a másikon keresztül tér meg? Kizártnak tartod, hogy Isten így hívjon el valakit? Mert én nem.
Üdv Kérdező!
Első kérdés: A Hit Gyülekezete tagjainak többsége nem is akar más felekezetből házasodni, mert fontos nekik hogy ebben is teljesen egységben legyenek már a legelejétől. Számunkra a hitélet annyira fontos a hétköznapokban is, hogy az a leglogikusabb ha azonos alapon álló társat választunk. Ezt egyébként a Biblia is tanítja, jellemzően ezért nem adják össze a lelkészek a nagyon eltérő felekezetből jövő érkezőket.
2. kérdés:
A szexuális élet kérdése a párokra tartozik, de mivel a Biblia tényleg tanítja hogy ez csak szövetséges viszonyban jelent igazi áldást, ezért a nagy többség tényleg tartja magát ehhez. Komolyabb, érettebb hívőktől szerintem ez el is várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!