Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia szerinted Isten igéje?...

Biblia szerinted Isten igéje? Isten szava?

Figyelt kérdés
létezik olyan hogy felkent ember, kiválasztott? például egy ismerősöm, kb 15 éve lett hívő feleségével együtt azóta mindig a hitről beszélnek azt mondják ők Isten munkásai, a hitet az evangéliumot hirdetik, azt szeretnék hogy minél többen megtérjenek üdvözüljenek, ne jussonak az emberek a pokolba mert ők tudják a bibliából Isten igéjéből hogy igen is van élet a halál utàn nem mindegy hogy menny vagy pokolba tölti az ember az örökkévalóságot.... és én kérdeztem: mondom mivan ha valaji nem hisz benne ? valasz az volt: hogy azokat a sátán elvakítja hitetlenségben tartja
2023. ápr. 28. 04:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

20as

Kb 2 percembe telt utána nézni:

[link]

A szinoptikus evangéliumok forrásaként tekintett “Q” nak nevezett iratok még bőven abban a korban íródtak, amikor még élhettek Jézus életének szemtanúi.

Ez alapján nagyon is megalapozatlan a vád a Biblia keletkezésével kapcsolatban.

Vannak igen más “evangéliumok” is, de többek között János evangéliuma pont ezek visszaszorítása miatt íródott.

Én hajlandó vagyok folytatni a beszélgetést, ha van értelme, viszont parttalan vitákba nem szeretnék belekeveredni ennél jobban.

2023. ápr. 29. 22:53
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

#21 szerintem ezt a választ nem nekem szántad.

Továbbra is: ha könnyű visszafejteni, melyik Biblia az eredeti isten szava, és miért nem azt használják a keresztények a sokszorosan elferdített, újragyúrt saját kiadásaik helyett.

Illetve amit idéztél cikk írja, hogy egyáltalán nincs konszenzus, sok tudós kételkedik benne hogy ez Q irat valaha is létezett.

2023. ápr. 30. 08:16
 23/28 anonim ***** válasza:

A cikk szerint some, tehát néhány kutató kételkedik, hogy a Q iratok léteztek, ez alapján nem tudhatjuk, hogy ez hány százalék, de valószínű hogy a többség elfogadja, hogy léteztek a Q iratok.

Nem beszélve arról, hogy Pál írásai továbbra is nagyon közel álltak a valódi eseményekhez, egyik levelére utal 500 szemtanúra, akik látták a feltámadt Krisztust.

“Továbbra is: ha könnyű visszafejteni, melyik Biblia az eredeti isten szava, és miért nem azt használják a keresztények a sokszorosan elferdített, újragyúrt saját kiadásaik helyett.”

A Bibliának a fő üzenete adott és egyértelmű: az ember bűnös és szüksége van megváltóra, aki Jézus Krisztus. Ezt a legtöbb fordítás visszaadja, amelyik nem, az meg általában a saját teológia alapján kialakított fordítás (pl Őrtorony fordítás). A másodlagos üzenetekben lehet eltérés, de arra ott vannak az eredeti szövegek, amikből vissza lehet kutatni elég nagy pontossággal az eredeti jelentésre.

2023. ápr. 30. 12:02
 24/28 anonim ***** válasza:

#23 a Tóra meg a Bhagavad gita ezen jót mosolygott.

De köszönöm az igazolást, nincs meg az eredeti.

2023. ápr. 30. 22:14
 25/28 anonim ***** válasza:

Főleg a Tórás részt nem értem, mert az az Ószövetség elég szignifikáns része.

Ha meg arra gondolsz, hogy nincsen meg a legtöbb Újszövetségi irat eredetije, az a rész jogos, viszont semmit nem befolyásol, mert több mint 5000 másolat van róla, több nyelven másolva, ennyi másolat alapján tökéletesen rekonstruálható az eredeti szöveg.

2023. ápr. 30. 22:49
 26/28 anonim ***** válasza:
58%
„A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
2023. máj. 3. 02:15
 27/28 anonim ***** válasza:
37%
26 ez szép volt.
2023. máj. 3. 10:05
 28/28 anonim ***** válasza:
54%

"Biblia szerinted Isten igéje? Isten szava?"

Igen.

2023. máj. 6. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!