Lehet hogy ez is az oka a poliamór,nyitott kapcsolatoknak?
Kérdező!
Szerintem fussál neki még egyszer a kérdésnek, mert vagy a kategóriát hibáztad el, vagy pedig nem fejtetted ki egyértelműen a magyarázatot.
Tudnál pontosítani?
Bocs véletlenül elnéztem a kategóriát ezer bocs.
Hát arról lenne szó hogy a nyitott kapcsolatok helyeslése mögött a saját nemi megaláztatásból való izgalom az ok hogy ebben lehet e valami?
Hát jó, ha már itt a kérdésed, akkor igyekszem válaszolni, de tényleg szexualítás kategóriában hasznosabb választ fogsz kapni.
Egy nyitott kapcsolatnak egészen sok oka lehet. Változatos okok.
Egyik oka lehet a szeretet. Mondjuk nem akar a pár mindkét tagja nyitott kapcsolatban élni, hanem csak az egyik, de a másik félreteszi a büszkeségét, hogy így megtartsa a párját. Mert amúgy szereti a párját , de annak olyan vágyai vannak, amit ő nem tud vagy nem akar kielégíteni. Ezért enged az egyszeregyből és engedi, hogy párjának kettő legyen tudva, hogy mégis csak ő az, akivel együtt él, a másik csak szórakozás.
Aztán ott van az is egy másik lehetséges ok, hogy mondjuk mindketten elég liberálisok ahhoz, hogy szexuálisan hagyják a másikat másfelé kacsingatni. Mert mindketten tudják, hogy a kedvenc ételük a bolognai spagetti, de azért néha jól esik az embernek egy nagy adag rakott krumpli vagy egy jó gulyás vagy valami gyorséttermi kaja.
És ott van az is, amelyre te gondolsz. Az egyik fél abban leli az örömét, hogy a párját más is izgatja. Ez az, ami felnyomja a fantáziáját. Vajon mit csinálhat valaki ismeretlen a párommal. És ő erre mozdul rá, ettől jön izgalomba. Mondjuk nyitott kapcsolatban meg an az előnye a fantázia szabadon engedésének, feltéve, ha nem kiváncsiskodik a másik.
Meg ott van az a cuckold téma is, ami már nem csupán egy nyitott kapcsolat, hogy az ember szabadon engedi a párját, hanem amúgy részvevője vagy szemlélője is a dolgoknak. Igen, itt ebben is ott van az a megalázottság érzés, de amolyan izgatóan ható.
Meg hát ugye az is nyitott kapcsolat, ha közösen engednek be a szerelmi életükbe egy harmadikat, negyediket, ötödiket.
meg van még az a fajtája is, amikor hát anyagi megfontolás vezérli a párokat egy nyitottabb jellegű kapcsolatba. Itt a pénz beszél, a kutya meg hallgat, figyel.
Általánosítani nem igen lehetséges szerintem az okokat illetően. Ami általános, hogy a nyitott kapcsolatban nem csupán 2 ember van.
Remélem segítettem ebben.
Ja és a saját tapasztalatom ebben annyi, hogy lehet az a helyzet is, ami egykor velem esett meg. Tehát volt egy feleségem és hát megcsalt, pedig tudta, hogy én ezt nem nézem jó szemmel. Erre kitaláltam, de nem is gondoltam komolyan, hogy akkor csináljuk 3-asban egy fiú (én) és két nő felállásban, de ő válassza meg a lányt. Csalfa feleségem pedig nem is vállogatott és el sem aprózta a dolgot, hogy kiengeszteljen és rögtön két fizetős lányt intézett, akik így vállalták a dolgot. Szóval 1 fiú és 3 lány felállásban ment a dolog. Aztán kicsit kevés pénzel indultunk útnak, így a lányok "barátja" kíséretében elmentünk az autómatához. Közben elbeszélgettem a kigyúrt emberrel és kiderült, hogy amúgy ő az egyik lány férje, a másik meg amolyan közös barát. De tapasztalt volt az úriember, melt elmondta, hogy az a tapasztalata, mert már látott ilyesmit, hogy a mi esetünk nagy valószínűséggel vallással fog végződni. Végűl igaza lett.
Ebben a történetben is több fajta módja jelenik meg a nyitott kapcsolatban eltérő okok miatt. Végűl extra meglepetésként szolgált, hogy a feleségem kért extra szolgáltatást magának az egyik lánytól. Ez évekkel ezelőtt történt és az exnejem azóta egy másik nővel él együtt.
Végül is mindenki boldog. Én pedig az Isten szolgálatába álltam megtérve amolyan szabad keresztény módjára hirdetem Krisztus örömhírét.
35/F
"nagy valószínűséggel vallással fog végződni."
Ez nem tudom, elírás volt-e a válás helyett, de ha igen, akkor mekkora poén, hogy így is helyes lett a mondat :D
De ugyanakkor elvezetett engem a Krisztusba vetett hitre is, szóval meg is vallom, hogy ő az Úr és létezik, mert megtapasztalhattam és megadatott a bizonyság, ami csak a sztory után és a válás környékén lett meg.
De mondjuk az asszony leszbikus lett. De így tökéletes az exnejem úgy vélem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!