Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásnak igaza van, hogy...

A vallásnak igaza van, hogy minden betegség pszichoszomatikus meg stb.?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több kérdésem is van.

A hitgyülit nagyon szeretem, mint vallást, illetve a református vallást is, de a hitgyülibe megismertem egy testvért, aki meggyógyult a betegségéből és ez hitet adott nekem.

Viszont volt egy mondata, ami nagyon megütötte a fülem:

„Minden betegség pszichoszomatikus.”.

A pszichoszomatikus betegségek azok olyan betegségek, amik lelki segítség által javulnak. Például nyugtatásra, stressz oldására.

Ezek szerint a sok próféta csak azért gyógyította meg a betegeket, mert megnyugtatta őket, segített nekik a stressz kezelésben?

Ezek szerint ők nem a testüket gyógyították meg, csupán a betegeknek segített nem bebeszélni a betegséget?

Mikor olvastam, hogy meggyógyuljak a betegek Jézus, meg az apostolok által akkor azért tartottam azt akkora csodának, mert azt hittem tényleg csakis fizikális bajuk volt. Egy szorongásos beteget könnyű meggyógyítani úgy, hogy azt mondod neki, hogy „ne félj”, de ha a minden betegség pszichoszomatikus, akkor ezek is ugyanolyak, mint a szorongásos zavarok és a betegeknek elég lenne egy pszichoterápia és a próféták is csak azért gyógyították meg a betegeket, mert megnyugtatták őket és nincsenek semmilyen isteni erő birtokában. (ami szerintem butaság, de ha minden betegség pszichoszomatikus, akkor az ezt jelenti)

És ha tényleg minden betegség pszichoszomatikus, mi van a csonttöréssel?

A csontodat is lelkileg törted el?

Válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 22. 23:46
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

10-es válasz írója vagyok:

...a vallás, hit nem állítja...

a keresztény vallás/hit

2023. ápr. 23. 00:57
 12/42 anonim ***** válasza:

#10-es válasz írója vagyok ismét

És egyébként úgy gondolnám, hogy feltehetőleg a betegségeken úgy általában segíthet, ha az ember nyugalmas, és nem stresszel.

A léleknek legalábbis jót tesz, és általában így jobban képes funkcionálni a test. És nem fordít annyi energiát a stresszre és annak megélésére.

2023. ápr. 23. 01:01
 13/42 anonim ***** válasza:

7 Nekem mondod?:DD

Tedd helyre magadba:

1./ élő hit

2./ vallás

A kettő nem egy. Még ha a világi azt is hiszi.

2023. ápr. 23. 01:03
 14/42 anonim ***** válasza:
0%

Georgisz Gyógyulási tanítás sorozatát hallgassátok meg-minden benne van erről ami érdekel benneteket, csak sokkal részletesebben és alaposabban mint egy Gyikon 1 órában el lehetne mondani.

Ha bármilyen témáról a tetőről épitkeztek, és nem az alaptól akkor sosem lesz jó látásotok egy adott témáról.

2023. ápr. 23. 01:06
 15/42 A kérdező kommentje:

„És, hogy bízol Istenben és nem a rosszat várod, hanem bízol benne, hogy egészséges leszel. Akár imádkozhatsz is hozzá ezért.”

Úgy gondolod a rosszat várom?

„Az Istenbe vetett bizalom az egészségünk terén nagyon nagyon fontos.”

Ha Isten meggyógyít mindenkit miért lényeges hogy mit várok?

De egyébként durva hogy azt gondolod, hogy a rosszat várom.

2023. ápr. 23. 01:07
 16/42 A kérdező kommentje:

7Nekem mondod?:DD

Tedd helyre magadba:

1./ élő hit

2./ vallás

A kettő nem egy. Még ha a világi azt is hiszi.

Tudom, Istenbe és Jézusba való hit és szeretetete a legfontosabb.

2023. ápr. 23. 01:17
 17/42 A kérdező kommentje:

„Georgisz Gyógyulási tanítás sorozatát hallgassátok meg-minden benne van erről ami érdekel benneteket, csak sokkal részletesebben és alaposabban mint egy Gyikon 1 órában el lehetne mondani.

Ha bármilyen témáról a tetőről épitkeztek, és nem az alaptól akkor sosem lesz jó látásotok egy adott témáról.”

Csak erre szeretnék választ kapni.

2023. ápr. 23. 01:25
 18/42 A kérdező kommentje:
Nem volt benne N. M. gyógyulásról szóló tanításában.
2023. ápr. 23. 01:25
 19/42 A kérdező kommentje:
N. M helyett N. S.
2023. ápr. 23. 01:26
 20/42 anonim ***** válasza:

2.Kérdés:

A lelökött ember nem tudta megakadályozni a gonoszságot. A lelki ok,a lelökőben keresendő.

2023. ápr. 23. 02:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!