A Krisna-tudat egy szekta?
Mit gondoltok a Krisna-vallásról? Kicsit úgy tűnik, hogy egy "zárt" vallásos csoportosulásról van szó. Természetesen ez a kultúrájukból is fakadhat. Tudom, hogy a kérdés provokatív. A szekta egy nehezen definiálható fogalom.
Ha van itt krisnás, akkor az ő válaszát is várom ;)
Én nem látok okot, hogy leszektázzuk őket, szimplán egy egyház/vallási felekezet, amit a magyar állam is elismer. A vallási nézeteikkel nem értek egyet, de mivel látszólag több embert etetnek a keresztény ünnepek idején, mint az összes magyar keresztény egyház együttvéve, engem meggyőztek arról, hogy nem rossz arcok. Nálunk a teljes család nekik adja az adó +1%-át a karitatív munkájuk miatt.
A Krisna-völgy amúgy látogatható hely, 3000 Ft-ért körbevezetnek és szétnézhetsz a szentély körül. De az utcán is nyitottak szoktak lenni a beszélgetésre, amikor épp gyűjtenek az étkeztetésre, és könyveket is szoktak adni az adományokért cserébe.
Attól függ, milyen nézőpontból veszed a szektát.
Ha társadalmi megítélés alapján, akkor igen, ha vallásszociológiailag, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!