Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érzés, mikor valakinek...

Milyen érzés, mikor valakinek megtörik a hite?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 22. 19:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megtörik a hit akkor azt az űrt a bün és a büntudat foglalja el."

Ez sértő az ateistákra nézve, de még hazugság is.

2023. ápr. 23. 00:55
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

8#+1

Kérdező. Hit, mint hit/hiedelem, vagy hit mint igaz tudás/megélés?

Ha első, akkor a hit megtörése gyönyörű érzés, amikor egy új nézőpont akkorra, hogy a hitem szétrobban, és egy sokkal valóságosabb tudásra lelek.

A második pedig sosem fordul elő. Amikor megimserted a valót, többé nem távolodhatsz el tőle. Nincs olyan, hogy a valódi hit megtörne, csak a hiedelem alapú, nem igaz hit, az viszont elkerülhetetlenül törni fog, még ha nem is a mostani életedben.

2023. ápr. 23. 05:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 8-assal, ha valakinek igaz hite van az nem tudja elveszteni, ugyanis Jézus ezt nem hagyja! Megtörni, elszomorodni, kétségbe esni tud de elhagyni az igazságon alapuló hitét azt nem.

Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

Az én Atyám, aki [azokat] adta nekem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki [azokat] az én Atyámnak kezéből.

Kérdező, valamilyen lelki nehézségen mész keresztül, azért tetted fel a kérdést?

2023. ápr. 25. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!