Covid után jött valakinél elő szorongàs/pànik szerű érzés?
Hány éves vagy?
Én is voltam pszichologushoz, pszichiàterhez. Utóbbi írt Fevarin antidepit, de nem kezdtem el. Mivel időközönként jön ràm, bízok benne hogy egyszer eltűnik.
Nekem sem. Érdekes, mert már meggyógyultam a covidbol és utána jött...
De nem szedek semmit, reménykedem egyszer eltűnik ahogy jött.
Az első hónapokban nagyon rossz volt teljesen magam alatt voltam, azért már olyan 90%os vagyok
Én azt gondolom, hogy nem bizots, hogy maga a betegségtől van/ lett.
Maga a lefolyás alatti, pszichológiai állapotra gondolok, sztressz, félelem, elszigetelődés, személyes találkozás hiánya, orvossal való személyes kontaktus hiánya, média, halálfélelem, maga a halál gondolata. A csapból is az folyik ha elkapod meghalhatsz. Tavaly ez nagyon erősen jelen volt.
Saját tapasztalatból mondom. A doki csak telefonon, "gyógyít", ismerősöktől azt kaptam, hogy sokan meghaltak körülöttük ebben, ezt egy betegséggel harcoló embernek nem mondjuk! Teljes lelki lehúzás, híreket nem néztem, anyósom mondta ez helyett is. Egyre fiatalabbat érint...no ezek a szövegek nagyobb kárt okoznak, mint gondolnák. Valahol ez egy trauma is lelki síkon. Ennek hatása sok idő mire elmúlik. Aki hajlamos a hipohondriára, mint én is, enyhébb formában még rosszabb. Mindenkinek jobbulást, kitartást! El fog múlni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!