Keresztények! Mit gondoltok Mohamed prófétáról?
Utolsó! Jézus azt mondta:
"Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor." (János 10:16)
Kedves #11
A világűr koncepciót és annak minden részletét a világ nevelte tudósok, filozófusok csoportja viziónálja az emberkbe. Nagyon fontos dolog ez ahhoz, hogy ennek a hazugsának adj hitet és ne a Teremtőnek. Ebben is mint minden hazugságba rengeteg pénzt fektetnek, hiszen a hazugságot kontra fenntartani az igazsággal szemben, sok milliárd pénzt igényel. Ilyen hazugságok a világűr, a vallások, politikai ideológiák, és még rengeteg más is. Az egyetlen, tiszta igazság,és bölcsesség az Atya szava a Tora(Mózes 5 könyve) ingyen van, és könnyen elérhető, beszerezhető, sőt a legtöbb embertől csak egy karnyújtásnyira van, csak azért mert az Atya gondoskodott arról hogy az Ő szava könnyen elérhető legyen mindenki számára aki Őt teljes szivéből és teljes lelkéből keresi.
Az alábbi sorok a Torából azt sugallják esetleg neked hogy van világűr, és hogy oda ki lehet jutni? Nagyon nem úgy néz ki.
1Móz 1:6 És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, amely elválassza a vizeket a vizektől.
1Móz 1:7 Teremté tehát Isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn.
1Móz 1:8 És nevezé Isten a mennyezetet égnek: és lőn este, és lőn reggel, második nap.
Még ehhez hozzáfűzném hogy anno 10 évesen gyerekkoromban olvasgattam már olyan cikkeket bizonyos lapokban amikben azt híresztelték, hogy még15-20 max 30 év és a Mars kolonizálva lesz stb... Azóta eltelt 31 év, de a propaganda a mai generációknak is ugyanaz mint anno az én gyerekkoromban. Még mindig 20-30 év és Marson már paradicsomot plántálnak a telepesek stb... Minden generáció megkapja ugyanazt a propagandát, és a technológia egyre magasabb fejlettségével egyre valósághűbb CGI képekkel is elkápráztatják a megtévesztett világot.
Egyetlen egy Igaz Út van kedves barátaim amin az életünk múlik. Az pedig a mi Atyánk szava a Tora.
A mennyezet az egy szilárd építmény. Levegőből nem lehet mennyezetet, boltozatot(égbolt) csinálni.
Nem vagyok semmilyen laposföldes szerencsétlenkedők csoportjának valamilyen tagja, még mielőtt bárki is ezt gondolná.
HalleluYah
#11.
Semelyik vallás nem veti el a földönkívüli élet létezését.
Másrészt miért térnének ki részletesebben a földönkívüli értelmes lényekre a különböző szentiratok, ha ez a fajta megfogalmazás alapvetően az embereknek készült? Sőt, van olyan is, ami azon belül is csak bizonyos népekre vonatkozik (pl. a Tórában van olyan, ami kizárólag a zsidókra, vagy a Védákban, ami kizárólag az indiaiakra vonatkozik), sőt még ezt is bonthatnánk tovább olyan írásokra, amelyek csak és kizárólag egy adott társadalmi csoportra, osztályra, néprétegre vonatkozik.
Amikor elfogadjuk Istent, mint létezőt és elfogadjuk a földön kívülieket is, mint létezőket akkor megnyílhatnak bizonyos csatornák e Biblia és a szent iratok értelmezéséhez.
Ott vannak az angyalok. Lehetséges, hogy ők földönkívüliek? nem csak technológiailag, hanem spirituálisan is fejlettebbek már? Ők is imádják a bizonyíthatatlan létezőt? Ha az isten egy, akkor bizonyára.
Ha pedig az Isten egy és mindenek szolgálnak neki, akkor érthető, hogy a kísértés után miért szegődtek angyalok is Jézus szolgálatába. Mert hogy az angyalok a Biblia szerint is nem a földről származnak. Sőt sátán sem a földről származik.
Énok könyve majdnem bekerült a Bibliába. Eszerint Énokot elvitték az angyalok Istenhez és aki olvasta már Énok könyvét annak valószínűleg volt egy olyan érzése, mintha egy sci-fi könyvet olvasna. Ha az angyalokat ufókra fordítanánk, akik Isten szolgálják egészen más történet tárulna a szemünk elé.
Mindenesetre én nem tartom kizárhatónak, hogy egy technológiailag fejlettebb civilizáció szakítana Istennel. Inkább egy spirituális fejlődést valószínűsítenék.
Sőt Mohamednek is egy angyal diktált. Ráadásként még egy lezuhanó égi jelenséget is látott.
Találgatni és fantáziálgatni pedig bőven lehetséges. Istennel kapcsolatos történéseket bizonyítani pedig lehetetlen, főleg egy mai gyanakvó ember számára.
Nem is olyan régen átoknak tartottam Mohamed munkásságát, de valamikor ugyanezt gondoltam Krisztus munkásságáról. Csak én inkább mégis csak Jézus Krisztust választom megtapasztalásból. Amikor tőle kértem erőt a folytatáshoz, akkor meg is kaptam.
Azt tudom, hogy aki egy Istenben hisz, és azt imádja, az mindegy, hogy kinek a tanítványa. De én azért Krisztus tanítványa lennék inkább. Sosem bíztam a kereskedőkben.
Amíg pedig bárki bármiféle üldözést szenved a hite miatt, mely nem árt senkinek, addig Krisztust követem, mert ő életét adta az övéiért. Mohamed pedig nem.
Egyszer el kezdtem olvasni a Koránt és arra jutottam, hogy az egy bizonyos területen élők megértenek és jó útmutatónak használhatnak, de nem én. Én nem az arab világban élek, hanem Magyarországon.
Evidens, hogy a háborúzó törzseket nem lehetne egyesíteni egy Bibliával.
Úgy vélem az araboknak kellett egy Mohamed. Őket Isten egy Mohameddel szólította meg. De máshol Mohamed nélkül is megtértek az emberek.
Nem mondom, hogy Mohamed nem volt próféta vagy bölcs tanító. Ő inkább speciális oktató volt. Mindenki ugyanazt az Isten szolgálja, csak van , akinek megadatott, hogy ezt valamiképp felfoghassa, az ateistáknak pedig egyenlőre nem. De nekik is megadatik, hiszen mindennek elrendelt ideje van.
Én ezt gondolom Mohamedről. Ő is egyfajta próféta. De amúgy okos kereskedő. Azzal gazdálkodott, amilye volt és meglátta a lehetőségeket. Keresztényként nem hiszem, hogy egy muszlim vagy akár egy zsidó is elveszett lenne. De én szabad kereszténynek tartom magam.
Azt pedig láthatjuk, hogy Isten minden féle vallású embereket képes megáldani. Ha ő nem személy vallogató, akkor nekem miért kellene annak lennem?
"Én nem az arab világban élek, hanem Magyarországon.
Evidens, hogy a háborúzó törzseket nem lehetne egyesíteni egy Bibliával."
A Koránnk semmi köze a háborúzó arab törzsekhez. Semmi olyat nem tartalmaz a Korán ami kizárólag az arabokhoz szólna vagy oyat ami egy magyar ember számára elfogadhatatlan lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!