Szerintetek érdekes az iszlám vallás?
Nagyon érdekes keresztényként írom. Londonban élek,egy muszlimokkal sűrűn lakott helyen. Ma nagy ünnepnap van nekik, érdekes számomra a tény mennyire ragaszkodnak a kultúrajukhoz öltözködés terén. akkor is ha nem arab származásúak hanem angol etnikumba tartoznak. Ez a fehér lepel amit hordanak nagyon feltűnő, ezért is veszik fel. Nincs vele gondom, péntekeimhez hozzá tartozik, hogy folyamatosan ilyen embereket látok. És a legérdekesebb, hogy az amerikai hiphop fekarapp zenét hallgató fiatal átalakul tisztelettudó muszlimmá legalábbis külsőleg. Keresztényeknél is van aki átalakul vasárnapra mint mondjuk én, de érdekes, hogy nálunk max a papok és a ministránsok bújnak fehér lepelbe, addig a muszlimoknál ez teljesen belefér, még a lázadó teenagerbe is.
Viszont amit érdekesnek tartok az mélyebb. Ez a mennyire hasonló és mennyire különböző egyszerre a két vallás. Egyszerűen semmi nem lehet nem lehet távolabb a kereszténységtől mint az Iszlám. Teljesen más az egész. Szerintem vállalhatatlan, de ők ezt mondják rólunk.
Viszont én hallottam muszlimokat beszélni Istenről. Szinte ijesztő az, hogy pontosan ugyanazt mondják mint mi. Nem megyek bele, de úgy érzem nincs is itt semmilyen különbség igazából.
Valaki mondta, hogy ők mások mint mi, de ne felejtsük el ők épp úgy ragaszkodnak az Írásukhoz mint mi, Istenhez próbálnak közelebb jutni. Mielőtt azt gondolod egy bölcs pap mondta, az ember muszlim volt és keresztényekről beszélt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!