A Biblia már nem lesz többet bővítve vagy modernizálva? Hogy a Bibliai tanokat a jelenkori erkölcs alapján újraírják + átszerkesztsék a nőkről és melegekről alkotott téveszméket s aszerint élni hogy szeressük egymást ne csak a bajt lássuk meg.
Rengeteg vitát szül a keresztényi szemlélet hozzáállása az LMBTQ és feminista életmódok között. A keresztények ilyenkor mindig a Bibliára hivatkoznak, míg a szemben álló felek csak elfogadást és megértést várnak.
Nem egyszerűbb e petíciót indítani az Egyház felé, hogy összehívva egy zsinatot megváltoztassa az elavult elveket? Hisz cirka 1200 éve lett megfogalmazva, más tanok jártak még a- korban.
Ferenc pápa annyi embernek megbocsátott, bocsásson meg hát és rendelje el a Biblia egységesített modernizálását!
Csodálkoznak, hogy a vallás kategóriában keresztény hit szerinti választ kapnak LOL. Házhoz jönnek a lfszrt.
- Csak szeretnétek:D.
"Isten EMBER PÁRT TEREMTETT FÉRFIT ÉS NŐT AKIK KÖZÖSÜLHETNE SZAPORODHATNAK STB,, EZ IGY NORMÁLIS."
Tudományos oldalról nézve az, hogy van valami ami normális vagy sokkal inkább ami lényegesebb természetes, nem tesz egy másik dolgot természet ellenesé. Például az, hogy a barna szem természetes attól nem lesz természet ellenes a kék vagy zöld szem sem.
Ahogyan a kék szemet az sem teszi sem természet ellenesé és sem pedig nem normális az hogy az adott személyre nézve hátrányos.
Azt pedig már bizonyították, hogy természetes.
Isten oldaláról nézve:
Az emberi DNS éppenséggel nem egy egyszerű, rövid kis valami.
Az, hogy a kiinduló állapot éppenséggel két ellentétes egyed volt az nem sokat számít. Isten előre látó volt és valamilyen okkal beletervezte a génjeikbe azt, hogy később kialakuljanak majd a homoszexuálisok is. Ehhez nem kell az, hogy kezdetben is legyenek mert beletervezte az rendszerbe, hogy majd később megszülessenek ők is. Tehát Isten teremtette a homoszexualitást függetlenül ettől balga és triviális érveléstől.
13-as vagyok és mindkét válaszolóhoz szól amit írok.
Ha az embert csak a szaporodásra teremtette Isten (akinek létezését mellesleg én nem vetem el…sőt) akkor az elméletetek szerint tulajdonképpen már egy egyedülálló is bűnös, hisz elköveti ama borzalmat, hogy nem termek utódot (ami aztán nagyon hiányzik így a túlnépesedés küszöbén).
Ráadásul Isten teremtett minket úgy, hogy különböző élvezeteket okozzanak nekünk bizonyos tevékenységek, akár az evés, a sport, vagy ugyebár a szex, ami nem csak egy hetero kapcsolatban tud élvezetet adni. Valahogy számomra nem festi egy szerető isten képét, hogy adott érzelmeket, vágyakat és csomó lehetőséget az élvezetre, de igazából nem akarja, hogy megéljük (és most nyilván két felnőtt, egészséges ember saját döntéséről van szó).
Mármint én például imádom a barátnőmet (szintén nőként), a legmegnyugtatóbb dolog hozzábújni és csak hallgatni ahogy szuszog vagy ahogy fecseg igazából bármiről…és valahogy nehezen fogadom el, hogy egy szerető isten lenéz ránk és azt mondja ezekben a pillanatokban, hogy “Na nézd már…a hülye b*zik. Alig várom, hogy mind kicsináljam”.
De persze lehet bennem van a hiba és túl komolyan veszem a “szeretetet” mint olyan
"Ha az embert csak a szaporodásra teremtette Isten"
Sokan állnak hozzá a témához mint ha így lenne. De ezt nem egy szerető Isten tenné hanem egy kutya szaporító aki pénzt akar keresni a kutyák eladásával és ezt leszámítva nem érdekli őt a kutya.
Tehát nem. Isten nem azért teremtette az embert, hogy elszaporodjanak mint valami tenyészállat.
23. én heteró vagyok és teljesen egyetértek veled. Szerető Isten nem ítéli el a szeretett.
#9-es válasz írója vagyok.
Először is kijavítom egy nyelvi hibámat:
A keresztényeknek kötelességük szeretettel fordulni a másik emberre. → ...másik ember felé.
Ez az eredeti verzió így nem helyes nyelvileg azt hiszem. Valami véletlen folytán írhattam azt.
#10-es válaszra a válaszom:
Utánanéztem a dolognak.
Az angol wikipédia szerint pl. a Roman Catholic Church a Catholic Church másik neve és Latin Church az, amely részére szerintem gondoltál a Katolikus Egyháznak.
A Magyar Katolikus Lexikon pedig úgy definiálja a "római katolikusságot", hogy az valójában attól függ, hogy a római püspököt elismeri-e pápának, Krisztus földi helyettesének az adott valaki/valami:
#13-as válaszhoz:
Egy meleg pár azt okozhatja kárként egymásnak, hogy mivel egy olyan testrészt alkalmaznak a nemi együttlét során, amelynek nem az a rendeltetése, és ez a használat kárt okozhat abban a testrészben.
Azért így írtam le, mert nem akarom, hogy töröljék a válaszomat. De az emberek legnagyobb része így is tudja, mire gondoltam.
Mások alatt pedig azt értem mondjuk, akivel csinálják ezt.
De akár azoknak is okozhat kárt ez, ha kiderül, akik ezt megtudják és ennek nyomán ők maguk is hasonlókat cselekednek.
Szóval tulajdonképpen mások károsulása történik azért, hogy nemi élvezetet éljen át az egyik.
Azt természetesen értem, hogy jobb esetben ez kölcsönös megegyezés alapján történik, de akkor is kárt okoz a másikban.
Meg, mint említettem, Isten akarata az, hogy egy férfi és egy nő éljen egymással, természetesen normális párkapcsolatban, ha nem akar pár nélkül élni az ember.
Az nem bűn persze, ha két azonos nemű szereti egymást, nem úgy mintha egy párkapcsolatban élnének. Természetesen akár az is előfordulhat, hogy jobban szereti egymást két barát, mint mondjuk valamely más házasságban a két fél. Csak annyi, hogy barátokként úgy élni egymással, mint akik házasok, minden tekintetben, az nem Isten akarata szerint van.
#19-es válasz írójának:
Köszönöm szépen, hogy leírtad, hogy te nem én vagy!
Ez figyelmes dolog volt.
#22-es válaszhoz:
Az, hogy a meleg beállítottságot gének okozzák, én úgy tudom nem bizonyított, hanem egy elmélet, sőt én még olyat is hallottam emlékeim szerint, hogy cáfolták is valakik.
Viszont sok embernél ennek lelki okai vannak, külső élmények miatt kialakult gondolatok, stb.
Azt talán el tudom képzelni, hogy valaki hajlamosabb a hormonháztartása miatt alapvetően nőiesen viselkedni férfiként, vagy ilyesmi, de ez nem ugyanaz.
Én úgy gondolom, hogy szabad akaratunk van eldönteni, hogy heteroszexuálisok, vagy homoszexuális életet éljünk.
Ha a késztetésről van szó, annak pedig szükséges ellene állni a személynek, akinél jelentkezik!
Sokszor először nehezebb ellene állni dolgoknak, de idővel egyre könnyebb tud lenni, amint megismerjük, hogyan lehet, valamint eltűnik belőlünk a rossz gondolkodásmód.
Akár annyira, hogy az ember előzetesen nem is gondolná, hogy képes ennyire megváltozni.
Persze időközben is lehetnek nehezebb idők, pillanatok. De Istenben és a Krisztusban bízzunk és Ő segít nekünk a jóban és a rossznak való ellenállásban!
#23-as válaszhoz:
Isten nem szaporodásra teremtette az embert.
Azonban valóban mondta az embernek a kezdetekben, hogy szaporodjanak.(1 Mózes 9:1; 1 Mózes 9:7)
És Isten és a Biblia alapvetően jó dolognak tartják a házasságot.
Istennek vannak olyan követői, akik inkább Istennek szentelik az életüket teljesen. Pál apostol az 1 Korinthus 7-ben írt a házasságról és az egyedülállóságról is.
Isten megalkotott egy szabályrendszert, mikor teremtette az embert és Ő, mint alkotónk, tökéletesen tudja, hogy nekünk mi a jó. Jobban, mint mi magunk, még ha ez furának tűnik is.
Aszerint, amit Isten az embernek szánt, az a jó, ha egy férfi és egy nő okozzon egymásnak szexuális élvezeteket.
Amit leírtál, ne is képzeld el így!
Isten nem ilyen!
Ő szeret titeket. Annak is örül, ha két ember szereti egymást.
De mint leírtam már korábban más válaszokhoz fűzött válaszomhoz, míg az teljesen rendben van, hogy két barát szereti egymást és kifejezetten fontosak egymásnak, addig az nincs Isten akarata szerint, hogy ezen két ember olyan dolgokat csináljon egymással, amit nem nekik szánt, hanem férjnek és feleségnek, akik alatt itt férfit és nőt értek.
Azzal magában nincs is pl. feltétlenül baj, ha valaki megöleli a barátnőjét, valószínűleg azzal sem, ha hozzábújik, megfelelő keretek közt(pl. szexuális tartalom nélkül).
Példaképpen a Bibliában is volt olyan, hogy a tanítványok Jézus kebelén nyugodtak, stb. Mondjuk az igaz, hogy ő Isten fia, aki meghalt értünk, de talán az összebújás az bizonyos fokig még rendben van. Ha jól gondolom lányoknál, nőknél ez kicsit amúgy is máshogy van.(Férfiak nemigen szoktak összebújni, de nők szerintem van, hogy igen) Testvérek is ölelhetik meg egymást. Az igaz barát pedig olyasmi, mint a testvér.
És az jó dolog, ha két barát szereti egymást és kifejezetten fontosak egymásnak, hűek egymáshoz és ragaszkodnak egymáshoz, szeretik közösen eltölteni az idejüket, megbíznak egymásban, és mindig számíthatnak egymásra.
Az még jobb talán, ha nem csak két, hanem több ember van így egymással kölcsönösen.
Isten pedig tényleg nem olyan, mint amit az idézőjelek közti részben írtál, jól gondolod.
Ő szeret titeket. Mint ahogyan írtam. És a legjobbat akarja nektek.
Azt akarja, hogy higgyetek az Ő egyszülött fiában, Jézus Krisztusban, aki meghalt értünk sokat szenvedvén, hogy mi nekünk örök életünk legyen, és megbocsáttassanak nekünk a bűneink. Hogy ismét közeli, természetes kapcsolatunk legyen az Istennel.
És ha hiszel a Jézus Krisztusban, akkor örök életed van!
Ha pedig valamit rosszul gondoltok, Isten akarata az, hogy abból térjetek meg és javuljanak meg a hibák az életetekben.
És nem azt, hogy haljatok meg, menjetek a pokolba, stb.
Az pedig nagyon jó, ha fontosnak tartod az emberi szeretetet és értékeled azt!
Sokan nem értik meg, hogy az mennyire jelentős, fontos és jó dolog.
"Egy meleg pár azt okozhatja kárként egymásnak, hogy mivel egy olyan testrészt alkalmaznak a nemi együttlét során, amelynek nem az a rendeltetése, és ez a használat kárt okozhat abban a testrészben."
Ezen alapon akkor az adott szexuális formát kéne betiltani mert ez nem csak a homoszexuálisok sajátossága. A heteroszexuálisoknál is elterjedt a hátsó bejárat használata.
"Azt természetesen értem, hogy jobb esetben ez kölcsönös megegyezés alapján történik, de akkor is kárt okoz a másikban."
Meg vannak a módszerek erre, hogy ne okozzanak kárt.
"De akár azoknak is okozhat kárt ez, ha kiderül, akik ezt megtudják és ennek nyomán ők maguk is hasonlókat cselekednek."
Ezt légyszíves írd le kevesebb köntörfalazással mert így nem egészen világos, hogy szerinted mi is történik.
"Meg, mint említettem, Isten akarata az, hogy egy férfi és egy nő éljen egymással, természetesen normális párkapcsolatban, ha nem akar pár nélkül élni az ember."
Tehát szerinted Isten a homoszexuális emberektől azt várja el, hogy hazudjanak magukról (ami bűn) és kényszerítsék bele magukat egy heteroszexuális párkapcsolatba amivel ártanak maguknak és a párjuknak is?
Vagy a másik lehetőség, hogy annak ellenére, hogy ott van a másik személy akibe szerelmesek ne legyenek vele együtt hanem ítéljék magukat örök magányosságra és fosszák meg magukat az egyik legboldogabb dologtól ami a párkapcsolat?
Akkor minek is hozta létre Isten a homoszexuálisokat?
Ami inkább érdekelne, hogy mikor beszéltél Istennel arról, hogy mi az akarata? vagy csak a nevében nyilatkozol? Biztosan boldog mikor az emberek rá hivatkozva hordanak össze mindenfélét.
"Én úgy gondolom, hogy szabad akaratunk van eldönteni, hogy heteroszexuálisok, vagy homoszexuális életet éljünk."
Szabad akaratodban áll és bizonyos országokban jogodban is áll szabadon eldönteni, hogy milyen életet élj. De azt már nem te döntöd el, hogy kihez vonzódj.
Ha te úgy érzed eltudod dönteni, hogy férfihoz vonzódj vagy nőhöz akkor jó neked, te biszexuális vagy. Nekem például nem volt döntésem. Engem nem zavart volna, ha biszexuális lettem volna de a legkisebb mértékben sem vonz a saját nemem.
"Az, hogy a meleg beállítottságot gének okozzák, én úgy tudom nem bizonyított, hanem egy elmélet, sőt én még olyat is hallottam emlékeim szerint, hogy cáfolták is valakik."
Linkelhetnél cáfolatot. De arra is küldhetnél valamit, hogy ilyen döntés alapján meglehet változtatni, hogy kihez is vonzódjon az ember.
"Aszerint, amit Isten az embernek szánt, az a jó, ha egy férfi és egy nő okozzon egymásnak szexuális élvezeteket."
De most komolyan. Megadhatnád nekem is a telefonszámát.
Az élet rendjét aggitálással, csúsztatásokkal, demagógiaval, gúnnyal nem fogja megdönteni senki.
Most lehet vitatni, mi is az élet rendje. Hajrá. Elárulom: az se számít :) A meghasonlottság, az állandó
erőltetett bizonyítási kényszer, a folyamatos külső források, a karnalitás keresése az elégedettségre. Ezek mutatják, hogy milyen üres belülről az illető.
26-os köszönöm a bő válaszod, főleg hogy tudtunk erről emberi stílusban beszélni. Biztos vagyok benne, hogy meggyőzni egymást sosem fogjuk tudni, hiszen ebben a válaszodban is rengeteg olyan dolog van, amivel nem értek egyet vagy éppen csak újabb kérdéseket vet fel.
Mindenesetre örülök, hogy abban legalább biztosan egyetértünk, hogy a szeretet nagyon fontos dolog. Szóval én most ennek az embertársi szeretetnek a jegyében nem akarok még plusz vitába kezdeni. Nekem bőven elég ha megkötjük az “élni és élni hagyni” kompromisszumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!