Isten dijazza Elon Musk kijelentését, miszerint mindenkit börtönbe kéne zárnia aki segédkezik a kiskorúak nemi átalakító műtétében?
Istent nem érdekli, hogy milyen büntetést szabunk ki a bűnösökre, az nem helyettesítheti a túlvilági bűnhődést.
De honnan tudod, hogy ezek az emberek később nem fogják megbánni a tetteiket? Ha viszont tényleg nem bánják meg, akkor nincs az a bíróság, amelyik igazságosabb, vagy jogosabb ítéletet hozna, mint az utolsó döntőbíró.
Engem nagyon érdekelne, hogy milyen esetekről van tudomásod, kedves kérdező, ahol kiskorúakat műtöttek át. Ha lehet, akkor ne valami többezer mérföldnyire lévő egyedi esetet ráncigálj elő, ahol nem a mi jogszabályainkhoz hasonlóak a döntők, hanem valamit ami a mi kis apró európai világunkban esett meg.
Csakis azért kérdezlek, pusztán a korrektség kedvéért, hogy nehogy azt feltételezzük rólad, hogy uszítgatni akarsz, hanem hogy tényleges, valódi, minket is érintő problémára igyekszel felhívni a figyelmet.
Egyelőre az európai környezetben, javíts ki ha tévednék, az jellemző, hogy a kiskorúak nem műthetők ilyen módon, kivéve a nagyon indokolt, orvosilag is alátámasztott szükségességű esetekben.
Ennek fényében érthetetlen miért képzeled hitelesnek Elon Muskot, akit pár éve inkább egy megbízhatatlan,össze-vissza döntéseket hozó, alkalmatlan vezetőnek ismer a gazdasági és informatikai világ.
"Isten zsebében is kinyilik a bicska ha nem átalakító műtétről van szó"
Nagyon magabiztosan jelentetted ki ezt. Valóban Isten beavatottja vagy, vagy csak a gőg szól belőled, mikor azt állítod, ismered Isten gondolatait és akaratát?
Amit egy normális keresztény ember elsőként meg kellene tanuljon, az az alázat. Neked abból nem jutott.
Az hogy ilyen erkölcsös megnyilvanulásokkal trollkodja
a társadalmat néha, ne tevesszen meg, hogy ki is ő
Saját bevallása szerint az "ördög bajnoka". Chipet is akar az agyakba, ugye. A Jelenések17 a helyes leírás erről a helyzetről es a figurák szerepéről.
#5 Kedves Kérdező, az én (3-as) hozzászólásomra reagáltál, engedd meg, hogy válaszoljak neked.
"Nem fogok neked keresgélni"
Én is így gondoltam. Hogy egy olyan problémát hozol elő, ami nem létezik. Aztán a veled egyet nem értőkre ráhúzod, mintha ők gonoszok lennének. Ennek van neve is: szalmabáb.
Elon Musk lehet a szemedben fantasztikus tudója az orvostudománynak (is). De én, és hozzám hasonlóan még sokan mások, egyelőre a valódi orvosoknak jobban hiszünk, amikor a transzneműség egyes eseteiben nemi korrekeciós műtétet javasolnak a problémák kezelésére. Maradjunk annyiban, hogy kisebbségben vagy, amikor te nem az orvostudomány valódi képviselőinek nyilatkozatait tartod mérvadónak.
"ha íszítgatni akartam volna akkor apolitika rovatba tettem volna fel a kérdést"
Szerintem a vallás kategóriába kiírni egy ilyet, az hasonló szintet jelent. Mivel a keresztény emberek nem mindegyike tartja helyesnek a gyűlölködést, az embertársaink elleni uszítást. Most azt mondhatod, hogy te nem uszítottál senki ellen. Mégis, amikor meg kívánod tagadni (sőt törvény erejével büntetnéd), amikor valaki egy embertársának tudományos alapokon nyugvó kezelésekkel segíteni kíván, az nem a szeretet megnyilvánulása.
"Inkább nézz magadba"
Semmit nem tudsz rólam, azon kívül, hogy rühellem, amikor valaki tudatlanságában más embertársa ellen hangol, ráadásul teszi ezt a kereszténység nevében.
"Ne bemnem keresgéld a hibát"
Nem ismerlek, nem ismerem a hibáidat. Csakis arról alkottam véleményt, amit itt írtál nekünk.
"Jó keresztény vagyok aki elutasítja ennek az aberációnak a gondolatát is."
Nem önhittség azt képzelned, hogy te tudod mit akar Isten? Nem pöffeszkedés a kereszténység nevében nyilatkoznod, amikor pontosan tudni lehet, hogy nem minden keresztény ember gondolja úgy, ahogyan te?
A te hozzászólásod azt mutatja, hogy nem várnád meg Isten (senki ember által nem ismert) ítéletét. Hanem te kezedbe veszed az ítélkezést.
"Nem tusom eldönteni kit is akarsz védeni?"
Nem tisztem védeni senkit. A korrektség jegyében szólaltam fel, a tudatlan gyűlölködés ellen. És a kereszténység védelmében. Mert a kereszténység nem szabadna, hogy mások kitaszításáról vagy korlátozásáról szóljon. Arról meg főképp nem, hogy te döntöd el, mit akar vagy gondol Isten.
"Vagy inkább úgy mindent ami a liberalizmusod ellen szól"
Semmit nem tudsz rólam. Miért érzed szükségesnek engem személyemben támadni? Nem inkább a véleményeinket kellene figyelni?
"Kit védesz és kinek akasz tetszőlegeset írni. Mert, hogy nem Istennek az biztos."
Én nem állítottam, hogy ismerném Isten gondolatait. Csak te, újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!