Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Iszlámban is van olyan...

Az Iszlámban is van olyan történet, ami hasonlít a Jelenések könyvére?

Figyelt kérdés
Mik a legismertebb, vagy személyes kedvenc történeted a Koránból vagy hasonló forrásokból?

2023. ápr. 9. 23:54
1 2
 11/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

Az hogy nem ismerek el egy legendát aminek több köze van a jelenések könyvéhez (Aminek még az eredeti verziója sem istentől jött a hitünk szerint) mint a koránhoz, az marhára nem azt jelenti hogy kamu muszlim vagyok. Csak azt hogy nem hiszek a népmesékben.

Ha a fohászban amit emlitesz az dadzsal szó nem ugy van emlitve hogy a történetbe bele illik, csak simán ott a "megtévesztő" jelző van használva, akkor kifejezetten megtévesztő ezt a mahdis történet bizonyitásához használni. Föleg ha ez a fohász hagyományokban van benne. Hiszen egy hagyomány nem bizonyitja egy másik hagyomány igazát, hiszen lehet hogy pont amiatt jött létre.

2023. ápr. 11. 21:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha te nem gyakorlod és ismered a vallásodat kellőképpen, akkor legalább amit nem tudsz arra ne adj választ.

Értem, tehát amit Mohamed próféta mondott az neked népmese. Gratulálok.

2023. ápr. 11. 21:40
 13/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Értem, tehát amit Mohamed próféta mondott az neked népmese. Gratulálok."

Értem, tehát nem érted hogy én éppenséggel azt nem fogadom el hogy ő mondta, vagy szándékosan forgatod ki a szavaimat. Gratulálok.

Ismerem a vallásom kellőképpen, csak nem vagyok veled azonos állásponton. Persze tudom hogy neked más fajta álláspont létezésének felfogása kifejezetten agy izzasztó.

2023. ápr. 11. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Nincs olyan álláspont az iszlámban amiről te itt beszélsz. Nincs olyan vallásjogi iskola amelyik neked adna igazat. Nem tudom miről beszélsz, de az nem része az iszlámnak az bizonyos.
2023. ápr. 11. 22:30
 15/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Nincs olyan álláspont az iszlámban amiről te itt beszélsz. "

És megint tagadja hogy létezik más vélemény mint az ővé. Ugy viselkedsz mintha azzal hogy felfogod hogy van más vélemény elismered hogy igaza van. Nem tudom hogy miért.

Nézd én ezen a véleményen vagyok, dehát azt már tudnod kell hogy létezik ilyen álláspont.

Apám is ezen van.

Meg ez a török úr is legendának tartja.

[link]

Dehát van ilyen álláspont. Fogadd el, nem kell vele egyet érteni, de fogadd el hogy létezik. Még ha pont olyan kevés is mint a halálra kövezés ellenesek. Akiknek nézetét szintén nem osztják a vallás jogi iskolák sajnos.

Mert a dogmáikkal nem fér össze, mi pedig kisebbségben vagyunk. De a számunk gyér mennyisége nem érv.

2023. ápr. 11. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.