Az Iszlámban is van olyan történet, ami hasonlít a Jelenések könyvére?
A hadiszban szerepel, hogy ‘Abdullāh ibn ‘Umar beszamolt arrol, hogy Mohamed elmondta: egy gonosz asszony bezarta es halalra eheztette a macskajat, es emiatt megerdemelten pokolra kerult. Mohamed ezzel a peldaval szemleltette, hogy karhozatra melto az, aki a gondjaira bizott elolennyel, legyen az ember vagy allat, kegyetlenul banik.
"Az Iszlámban is van olyan történet, ami hasonlít a Jelenések könyvére?"
Ja, a legendákban van emlités a mahdirol meg aldadzsalrol.
"Semmiben sincs hasonló történet mert egyik sem az igaz Istentől származik,"
Adtól még hasonlithatnak a történetek.
Ez mahdiról szolo történet például sokban hasonlit az antikrisztusos sztorira.
Nincs semmi ilyesmi az Iszlámban.
A Dedzsálról szóló prófétai hagyományok egy dolog, de a Jelenések Könyve egy komplett könyv/fejezet a Bibliában.
A hiteles prófétai hagyományok pedig nem legendák.
"A Dedzsálról szóló prófétai hagyományok egy dolog, de a Jelenések Könyve egy komplett könyv/fejezet a Bibliában."
Nem értem hogy ez miért akadály hogy át vegyenek belőle motivumokat is a legendákba foglalják mint hiteles prófétai hagyomány.
Mellesleg honnan lehet tudni hogy ez hiteles próféta hagyomány?
Úgy tudom hogy Muslim és Bukhari gyűjteményében is szerepel, minimum jó vagy hiteles hadíszok kell hogy legyenek.
Főleg hogy ima után mondandó népszerű fohászban is szerepel a Dedzsal.
"Úgy tudom hogy Muslim és Bukhari gyűjteményében is szerepel, minimum jó vagy hiteles hadíszok kell hogy legyenek."
De azok közt a halálra kövezés is szerepel. Szoval kerülhetnek bele késöbb bejött legendák.
"Főleg hogy ima után mondandó népszerű fohászban is szerepel a Dedzsal."
Jó de ugy ahogy a mahdis sztoriban, vagy ugy hogy benne van a dadzsal (megtévesztő) szó?
Te amúgy az oldal kamu muszlimja vagy ?
A Dedzsált említő fohászt sztem minden muszlim ismeri vagy hallotta már.
Figyelj ha ennyire nem ismered a saját vallásodat, akkor honnan veszed a bátorságot hogy oszd itt az észt ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!