Mi a különbség a Jehova tanúi és a Hívők között? Jehova tanúi nők vagy hívők házasodnak olyan férfival aki mondjuk nem gyülekezeti tagok?
Ismét kérdezem: mi az a "Hívők"?! Egy felekezet?
Szerintem zavarosan fogalmazol valamit.
Lehet hogy arra gondolsz, hogy vannak vallásosak, akik mennek templomba, hányják a keresztet, vagy akármit, de közben elég messze állnak pl. Jézus tanításától, értékrendjétől, és vannak olyan emberek, akik hisznek istenben a maguk módján, de több szeretet van bennük, nem álságosak, nem farizeus képmutatók.
Orbánék pl. inkább Sátánhoz vannak közel: bárányőrbe bújt farkasok, akik megkísértették a vallásosakat, és gyűlöletet csepegtetnek a szívükbe, holott épp hinniük és szeretniük kellene Jézus tanítása alapján, vagyis pont eltéríti őket.
5 ös igen.
4 es bocsánat a gyenge fogalmazás ért. Az hogy ki hogy hisz szerintem mindenki saját dolga .
De jelzem hogy nem vitát szeretnék generálni se politizálni .
Általában a hívők (itt nem csak a nazarénusokat értem) igyekszenek a saját felekezetükből párt találni, de ez nem feltétlenül van így mindig.
Azonban minél fundamentálisabb felekezethez tartoznak ez annál inkább jellemző. Kivételek persze mindenütt lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!