Szerintetek érdekes a zsidó vallás és kultúra?
Hát ja. Én "papír szerint" keresztyén vagyok, református. De sokkal jobban lázba hoz a zsidóság és a vallásuk, mint a keresztyén vallás.
Meg az, hogy a keresztyén vallás az hittérítő, a zsidó vallás az nem.
Az, hogy a tehetős zsidóknak kvázi előírás az adakozás, azt megint egy szép dolognak tartom.
A kipa illetve a kalap viselése is elég látványos dolog, a keresztyéneknél nincs ilyen. Személy szerint szerintem a zsinagógák is sokkal szebbek, mint a keresztyén templomok.
A zsidó emberek úgy általánosságban is sokkal jobb, okosabb emberek, mint a keresztyének vagy ateisták. Persze nyilván vannak kivételek, de általánosságban szerintem ez így van.
Vannak zsidó ünnepek, mint a Purim, Pészach, Hanuka, ezek is elég érdekes ünnepek.
És persze ott volt a holokauszt is, ami azért történt, mert őrült "emberek" el akarták törölni a Föld felszínéről azokat az embereket, akik alapjában véve a legértelmesebb emberek közé tartoztak, akik a legsikeresebb, legműveltebb emberek voltak általánosságban, és ez nem tetszett a hitleri rezsimnek, a "megoldásuk" az volt, hogy végképp eltörölni! Ez hatalmas nagy hiba volt!
Összefoglalva szerintem sokkal jobb zsidónak lenni, és foglalkozni a zsidó vallással, kultúrával, mint mondjuk ateistának lenni, és ez nem azt jelenti feltétlen, hogy 100%-ban követni kell a Talmudot, Tórát, csupán maga a zsidó emberek társasága is általában megnyugtató, örömteli dolog :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!