Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovák direkt csengetnek hozzám?

Jehovák direkt csengetnek hozzám?

Figyelt kérdés
Nem régiben körbe járták a lépcsőházat, ahol lakok én hülye kinyitottam nem néztem meg ki az és Jehovák voltak. Beszélgetek párat mondatot istenről meg amiről akartak, tiszteletből meghallgattam őket és adtak egy jehovás kis kártyát, ahol tudok olvasgatni róluk. Kb 1 hónapja volt, aztán ma megint csengettek, hogy valami meghívót adnának át(de nem mondta a hölgy, hogy kitől van) mondom biztos újságos vagy valaki és bedobnak valamit a postaládákba. Nem, Egyenesen hozzám jöttek fel, lehetséges(nem nyittotam ki), hogy amiért átvettem a múltkor azt a papírt felírtak engem valahova(lakcímem), hogy bepróbálkozzanak megint?

2023. márc. 30. 11:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Akár. Gyerekként becsengettek hozzank is, azóta nem talalkoztam ilyennel.
2023. márc. 30. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondd nekik, hogy muszlim vagy. Yallah!
2023. márc. 30. 11:52
 3/8 KZitus ***** válasza:
50%

Szia

Ez az útmutatás nem csak a tanítványainak szólt, akiknek közvetlenül mondta, azoknak is, akik ma Krisztus nyomdokaiban járnak: "Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet. Ha szívesen fogadnak titeket, szálljon rájuk a béke, de ha nem fogadnak szívesen, térjen vissza rátok a béke." Máté 10:12,13

Lehet nem olvastad még ezt, ezért az a véleményed amit leírtál a kérdésed alatt.

Más célból kerestek fel az első alkalommal és más célból a napokban, mert jelenleg az egész világon a Krisztus haláláról való megemlékezésre hívjuk meg az embereket, amely idén április 4.-én, naplemente után lesz megtartva. (tavaly több mint 20 millióan vettek részt ezen a megemlékezésen)

Mivel Krisztus mindenkiért meghalt, így érted is, az év legfontosabb napján neked is szerettek volna lehetőséget biztosítani, hogy ha akarod, fejezd ki értékelésedet az iránt a hatalmas szeretet iránt, amelyet értünk, bűnös emberekért tett.

Nem a magunk akaratából tesszük ezt, ez ma is parancs minden tanítványának: " Ezen túl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam" Lukács 22:19 Ennek teszünk eleget minden évben a niszán 14.-én, amely idén mint írtam április 4.-ére esik.

2023. márc. 30. 15:23
 4/8 SIDLER22 ***** válasza:
77%

Összefoglalom röviden KZitus mondandóját, hogy ne kelljen végig olvasni ezt a bibliai dumát:

Nem. Nem azért mentek mert múltkor elfogadtad tőlük.

2023. márc. 31. 05:45
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem. De amúgy ha mondod hogy nem érdekel akkor annyival ott is hagynak.

A meghívót meg viszik mindenkinek. Most lesz majd a Jézus váltságáldozatáról való megemlékezés.

Lakcímet pedig már csak engedéllyel írnak fel az új útmutatás szerint ha jól emlékszem.

2023. márc. 31. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Vidiripi

"Mivel Krisztus mindenkiért meghalt, így érted is, az év legfontosabb napján neked is szerettek volna lehetőséget biztosítani, hogy ha akarod, fejezd ki értékelésedet az iránt a hatalmas szeretet iránt, amelyet értünk, bűnös emberekért tett."

Ez a világ legfurcsább megemlékezése, mert azon kívül hogy jelen vagy semmilyen más formában nem veszel részt az egészben.

Pedig ahogyan olvashatod is Krisztus mindenkiért meghalt!

- Ennek ellenére az emlékjegyekből senki nem vehet aki nem tartozik a 144 000 közé.

Ez azt jelenti hogy Jehova tanúi nem kegyelmi ajándékként élik meg ezt az eseményt! (habár nyilvánosan ezt soha nem vallanák be) Az ő hitvallásuk szerint csak a 144 000 tagjai vannak közösségben Krisztussal. A kegyelem ajándékára többször kellene emlékezni nem csak évente egyszer. Erre utal az 1Korinthusz 11:25-26 "valahányszor" kifejezése. Nincs meghatározva hogy hányszor lehet vagy kell megtartani a megemlékezést. De hogy csak évente egyszer kellene az nagyon kétséges. Az pedig egyenesen emberi elgondolás hogy ennek meghatározott időpontja van. Egyetlen árva szó sincs időpontról ezzel kapcsolatosan.

Maga a megemlékezés nem közvetít szellemi töltetet. Puszta információ átadásról van szó. Mintha felolvasnának egy használati utasítást hogy mit hogyan kell csinálni és mit ne csináljanak.

Körbeadják az emlékjegyeket gépiesen, közben hallgatják az információ közlést és ennyi.

Személytelen és lélektelen nem ünnepélyes pedig ahogy írta Zitus Krisztus mindenkiért meghalt.

"Nem a magunk akaratából tesszük ezt, ez ma is parancs minden tanítványának: " Ezen túl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam"

Jehova tanúi nem ezt teszik. Nem vesznek az emlékjegyekből csak körbeadják azokat!

2023. ápr. 1. 09:42
 7/8 KZitus ***** válasza:
49%

Kedves 6-os

Eredj el erre a megemlékezésre, vagy az Úr vacsorájára, és ott hallasz (kivéve ha "semmilyen más formában nem veszel részt az egészben.") egy előadást, amelyben elmondják ki méltó arra, aki vegyen az emlékjegyekből. Ez minden személy egyéni döntése.

Talán annyit előre elárulhatok, hogy sem veled, sem velem Krisztus ben kötött szövetséget. Ezért nem vagyunk méltók a fogyasztásra. A többit, részletesen ott elmondják.

„Aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően” 1Korintus 11:27.

2023. ápr. 1. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Eredj el erre a megemlékezésre, vagy az Úr vacsorájára, és ott hallasz (kivéve ha "semmilyen más formában nem veszel részt az egészben.") egy előadást, amelyben elmondják ki méltó arra, aki vegyen az emlékjegyekből."

1Korinthus 11:20 Amikor tehát összegyűltök egy helyen, nem az úrvacsorával éltek, 21 mert mindenki a maga vacsoráját veszi elő az evésnél, és az egyik éhezik, a másik pedig dőzsöl.

- Szövegkörnyezet Zitus! Hallottad már ezt a kifejezést? Miért von párhuzamot Pál apostol az Úrvacsora és a vacsora között? Véletlenül? El van írva esetleg?

- Dehogy!

1Korinthus 11:28 Vizsgálja meg azért az ember magát, és úgy egyék a kenyérből, és úgy igyék a pohárból,

- Azt írja hogy vizsgálja meg magát az ember. Nem ír 144 000 vagy bármi másról. Félreértelmezik pont úgy ahogyan annyi mindent.

Arról sem ír a Biblia hogy csak egyszer kell megtartani. De még is csak egyszer tartjátok meg. De nem a Biblia alapján hanem a zsidó naptár szerint!

Mert mit is jelent összegyűlni és élni az Úrvacsorával?

Ú.V.F. szerint!

1Korinthusz 11:20 Amikor összegyűltök valahol, azt igazából nem azért teszitek, hogy az Úr vacsoráját egyétek.

- Hát ez igen csak egyértelmű!

Az igazság az Zitus hogy te és tanúk milliói simán elfogadjátok amit mondanak nektek az Őrtoronyból de igazából semmit nem vizsgáltok meg.

"Talán annyit előre elárulhatok, hogy sem veled, sem velem Krisztus ben kötött szövetséget. Ezért nem vagyunk méltók a fogyasztásra."

Velem szövetséget kötött! Az hogy te kizárod magad az a te döntésed.

Márk 14:23 Majd vette a poharat, hálát adva odaadta nekik, és mindnyájan ittak belőle. 24 És azt mondta nekik: Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik.

János 6:50 De ez az a kenyér, amely a mennyből szállt alá, hogy aki eszik belőle, ne haljon meg. 51 Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt alá, ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké. Ez a kenyér pedig az én testem, amelyet odaadok a világ életéért. 52 A zsidók egymás között vitatkozni kezdtek, és azt kérdezték: Hogyan adhatja nekünk a testét, hogy azt együk? 53 Jézus azt mondta nekik: Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok az ő vérét, nincs élet bennetek. 54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom az utolsó napon. 55 Mert az én testem bizony étel, és az én vérem bizony ital. 56 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én is őbenne. 57 Ahogy elküldött engem az élő Atya, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog általam. 58 Ez a kenyér, amely a mennyből szállt alá, nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké. 59 Ezeket mondta, amikor Kapernaumban, a zsinagógában tanított.

2023. ápr. 1. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!