Római katolikusnak kereszteltek, de szeretnék újra pogány lenni! Hogyan tudnék megszabadulni ettől a vallástól?
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:49
Neked se lehet egyszerű, de az én "keresztapám" már most azt "nyomozza" milyen a párkapcsolatom, meg hogy tudna a barátom előtt lejáratni:S
Elvileg jogi aktussal kérheted távozásodat az egyháztól. Ezt a helyileg illetékes plébánián illetve azon a plébánia hivatalban teheted meg, ahol megkereszteltek, vagy ahová tartozol.
De ha nem gyakorolod a vallásod, akkor mit árt az neked, hogy meg lettél keresztelve. A keresztszülőd szégyellheti magát, hogy nem úgy viselkedik, ahogyan egy keresztszülőnek kellene, nem tartja meg azt, amit ígért. Viszont ezért neki kell majd számot adnia.
Szerintem fölösleges a kilépned, bár ha neked amúgy sem jelent semmit, akkor mindegy.
Szia.
Én katolikus voltam, lementem a helyi paphoz "atyához" és tájékoztattam a döntésemről.
Gyakorlatilag kitessékelt és elég sértetten elzavart.
Szerintem ez a lépés semmilyen hatással nem lenne a keresztapádra (mert amúgy sem volt semmilyen felelősség érzete ezzel a tisztséggel kapcsolatban).
Szóval szerintem nem érdemes távoznod ezért az egyházból. Már csak azért sem, mert lehet, hogy később meg fogod bánni. (Pl: egy katolikus fiúval szeretnél összeházasodni templomban, rájössz, hogy mégis van Isten stb.)
Olyan nincs, hogy te keresztény vagy, mert megkereszteltek, az csupán egy kanál víz volt.
Ha pogánynak tartod magad, az vagy. A vallás nem jogi úton levakarhatatlan dolog...
Oké, köszi mindenkinek, tegnap kerestünk egy papot, azt mondta, sajnálja, de normális volt, és elmagyarázta, mit kell tenni:)
Keresztapámmal meg úgy vagyok, ha állandóan árt, mások előtt se játssza a jó keresztszülőt. Kapcsolatot már rég nem tartok vele, gyakorlatilag. fel is akart jelenteni, mert nagyanyám házát elvette jogi úton, és nem tudtam kijelentkezni, mert akkor nem lett volna lakcímkártyám, de "keresztapámnak2 mindegy volt, elkezdett pattogni, hogy öltözzek áés jelentkezzek ki, de hogy hova, az nem érdekelte. szóval hajléktalannak:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!