Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római katolikusnak keresztelte...

Római katolikusnak kereszteltek, de szeretnék újra pogány lenni! Hogyan tudnék megszabadulni ettől a vallástól?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne, kérlek, segítsetek! egyrészt keresztapám miatt (anyám testvére) és kiskoromtól gyűlöl engem,mert jó tanuló voltam, később az utcára kitett, állandóan kritizál, és rám fogja, hogy miattam halt meg a volt párom!:S Egyszer rosszul lettem, és nem hívott hozzám orvost, hanem akkor is kritizált, hogy én nem beszéltem vele normálisan, komolyan majdnem elpatkoltam, ő meg elvárta volna, hogy vele foglalkozzak, pedig akkor neki kellet volna legalább a háziorvost kihívni... Meg elmond mindenféle szemétnek, sátánistának le k-betűsöz unokatesómmal együtt, pedig se k.rva se sátánista nem vagyok... A lánya életét ráadásul én mentettem meg, mert kimentettem a hullámfürdőből, ha én nem vagyok, a lánya halott régen, pedig nem is tudok víz alatt úszni! mégis kockára tettem az életem érte, és így köszöni meg. Légyszi segítsetek, hogyan tudnék "kikeresztelkedni"!
2010. okt. 7. 12:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:49

Neked se lehet egyszerű, de az én "keresztapám" már most azt "nyomozza" milyen a párkapcsolatom, meg hogy tudna a barátom előtt lejáratni:S

2010. okt. 7. 13:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Kilépni talán ki tudsz az egyházból, de a keresztséget már nem lehet visszavonni. De az egyház a legkevésbbé bűnös a helyzetedbe, úgyhogy keresztapáddal szakitsd meg inkább a kapcsolatot! Neki mondd meg, hogy ne tekintsen többé keresztgyerekednek!
2010. okt. 7. 14:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm akik normálisan válaszoltak, megy a zöld kéz:)
2010. okt. 7. 14:28
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

Elvileg jogi aktussal kérheted távozásodat az egyháztól. Ezt a helyileg illetékes plébánián illetve azon a plébánia hivatalban teheted meg, ahol megkereszteltek, vagy ahová tartozol.

De ha nem gyakorolod a vallásod, akkor mit árt az neked, hogy meg lettél keresztelve. A keresztszülőd szégyellheti magát, hogy nem úgy viselkedik, ahogyan egy keresztszülőnek kellene, nem tartja meg azt, amit ígért. Viszont ezért neki kell majd számot adnia.

Szerintem fölösleges a kilépned, bár ha neked amúgy sem jelent semmit, akkor mindegy.

2010. okt. 7. 14:42
 15/21 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ha jól értem a kérdező egy demonstratív lépéssel szeretné megmutatni a keresztapjának hogy semmi közük egymáshoz ezentúl. Csakhogy attól még nagybátyád marad, szóval a probléma nem oldódik meg, másképp kell elintézni hogy ne szóljon bele az életedbe.
2010. okt. 7. 15:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én katolikus voltam, lementem a helyi paphoz "atyához" és tájékoztattam a döntésemről.

Gyakorlatilag kitessékelt és elég sértetten elzavart.

2010. okt. 7. 20:21
 17/21 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ez a lépés semmilyen hatással nem lenne a keresztapádra (mert amúgy sem volt semmilyen felelősség érzete ezzel a tisztséggel kapcsolatban).

Szóval szerintem nem érdemes távoznod ezért az egyházból. Már csak azért sem, mert lehet, hogy később meg fogod bánni. (Pl: egy katolikus fiúval szeretnél összeházasodni templomban, rájössz, hogy mégis van Isten stb.)

2010. okt. 7. 20:29
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Olyan nincs, hogy te keresztény vagy, mert megkereszteltek, az csupán egy kanál víz volt.

Ha pogánynak tartod magad, az vagy. A vallás nem jogi úton levakarhatatlan dolog...

2010. okt. 8. 08:37
 19/21 A kérdező kommentje:

Oké, köszi mindenkinek, tegnap kerestünk egy papot, azt mondta, sajnálja, de normális volt, és elmagyarázta, mit kell tenni:)

Keresztapámmal meg úgy vagyok, ha állandóan árt, mások előtt se játssza a jó keresztszülőt. Kapcsolatot már rég nem tartok vele, gyakorlatilag. fel is akart jelenteni, mert nagyanyám házát elvette jogi úton, és nem tudtam kijelentkezni, mert akkor nem lett volna lakcímkártyám, de "keresztapámnak2 mindegy volt, elkezdett pattogni, hogy öltözzek áés jelentkezzek ki, de hogy hova, az nem érdekelte. szóval hajléktalannak:S

2010. okt. 9. 09:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnállak kedves kérdező, úgy látom a kikeresztelkedésed "megoldódott" bár én hithű keresztényként nem ezt tartom a megfelelő döntésnek. A keresztapáddal meg kéne szüntetned a kapcsolatot pont, aki ártani akar Neked szinte megszálottan azzal nem szabad még egy levegőt se szívnod. Egyáltalán normális vajon az ilyen ember. Nem hiszem. Te viszont jó ember vagy sajnálom, hogy kikeresztelkedtél pedig a vallás segít a lelki béke megtalálásában. Minden jót!
2010. okt. 11. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!