Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szoktatok hálát adva...

Hogyan szoktatok hálát adva imádkozni? Példákkal, magyarázattal.

Figyelt kérdés

2023. márc. 19. 19:15
 1/4 Imrepa ***** válasza:
100%
Pl.: Így. Köszönöm Istenem, hogy a mai napon is megőriztél minden bajtól veszélytől. Ezt minden este elmondom Istennek. Megköszönöm, hogy van eledelem, ruházatom és meleg otthonom. Persze sok miden más is, amit el sem tudok itt sorolni. Eszembe jut gyakran az alábbi ének szöveg is: "Feltör szívemből a hála mert eszembe jut nekem, hogy mennyi rossz is történhetne, ha nem lennél velem..." Hívő életem kezdetén nagyon sok kérésem volt, míg egyszer egy házi összejövetelen hallottam egy bácsit így imádkozni: "nem azt kérem, hogy legyél velem Istenem, hanem már most megköszönöm, hogy holnap is és mindig velem leszel." Azóta már én is bácsi lettem és megtanultam, hogy nem csak utólag, hanem már előre is meg lehet köszönni Istennek az Ő gondviselését és ebben gyakorlom magam. Ez nagy segítségemre van a napi gondok leküzdésében, mert érzem, hogy nem vagyok egyedül.
2023. márc. 19. 23:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Én csak fel szoktam nézni, és azt mondom: ,,köszi Uram!"
2023. márc. 21. 20:44
 3/4 A kérdező kommentje:

#1. Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen megírtad!

#2. :)

2023. márc. 22. 09:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ima közben hálát adjak. Mert általában az ember milyen? Istentől csak kérni akar: segíts, hogy legyen ez, segits, hogy sikerüljön ez vagy az stb.

Én is elmondom az imám elején a köszönetemet Istennek azért, hogy segít kitartani a nehéz körülmények között, hogy segít abban, hogy megőrízzem a lelki békémet. Megköszönöm neki, hogy van mit egyek, vagy bármi még, amiért hálás lehetek.

Ezután tárom kéréseimet elé, ha van olyan, amit szeretnék. Mondok egy példát: Tegyük fel valaki sokat tanul, és jön a vizsga. Kérheti Istent, hogy segítsen neki, hogy a legjobb tudása szerint tudja teljesíteni a feladatot. Vagy ha nehéz munkát dolgozik valaki, kérheti, hogy Isten adjon neki erőt ahhoz, és kitartást, hogy eltudja végezni a munkáját. Számos ilyen dolog lehet még.

Az ima végén kérem Istent, hogy Jézus Krisztuson keresztül, által hallgassa meg az imámat. Azután mondok Áment. Fontos mondani, hogy Krisztus által, mivel ő halt meg a bűneinkért. Rajta keresztül lehetünk jó kapcsolatban Istennel. Jó érzés imádkozni.

2023. márc. 24. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!