Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez ítélkezésnek számít az Úr...

Ez ítélkezésnek számít az Úr szerint?

Figyelt kérdés
Van egy ismerösöm aki megveti az evangéliumokat és azt mondja, hogy csak kitalálták és Jézus ilyet meg olyat nem is mondott. Én egy közös ismerösömnek azt írtam hogy szerintem eltévedt ez az ember. Ez ítélkezésnek számít?

2023. márc. 17. 12:54
 1/7 A kérdező kommentje:

Ezt írtam pontosan.

"Pali eltévedt. Megtagadja Jézus evangéliumát és mindenre azt mondja hogy kitalálták. Mi baja szerinted? Vagy én tévedtem el hogy elhiszem a beszédét?🤔

2023. márc. 17. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem nem.

Érdekes is beszélgetni olyannal, aki ekkora ellenállásban.

Az Úr az Üdvözítő.Mi vetünk, vki által majd arat.

Max. az utolsó pillanatban belekapaszkodik Jézusba, mert hallott Róla.

2023. márc. 17. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
21%

Az helyes, ha felismered hogy valaki tévedésben van, valótlanságot beszél, de magát az embert ne ítéld el, csak magát a cselekedetet.

"Ez meg ez helytelen, ez meg ez amit mondtál hamis" Ez így rendben van, fontos felismerni az igazságot a lehetőségekhez képest.

Ami mondjuk rossz, azt mondani egy padon alvó hajléktalanra "ez az ember egy semmirekellő, magának köszönheti, megérdemi a sorsát, stb" Ez helytelen. Az az ember azért alszik a padon, hogy a Teremtő rajta keresztül ezt is megtapasztalja, és azért ő alszik ott, hogy ne neked kelljen.

2023. márc. 17. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Az összes jézusista szekta majd 2000 éve nem érti meg,hogy pont az

itélkezés miatt válnak,és teszik a híveiket gyengévé,legyőzhetővé.

2023. márc. 17. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Az igazság kimondása nem itélkezés. A holtakról is csak az igazat...

A kérdés inkább, hogy nem tévedsz-e...

2023. márc. 17. 21:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

APRÓ JELEK, MARSHA BURNS

A megkülönböztetés egy dolog, az ítélkezés egy másik dolog. Amikor azon kapod magad, hogy valakit kíméletlenül kritizálsz vagy ítélsz, jusson eszedbe, hogy olyan magvakat vetsz, amelyek az ítélet termését hozzák majd a saját életedben. Tényleg úgy kell bánnod másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Soha ne gondold, hogy mentes vagy a vetés és aratás törvénye alól. Galata 6:7 Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is.

2023. márc. 18. 08:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Az igazság kimondása valóban nem itélkezés.Az utána jön.
2023. márc. 18. 08:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!