Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha tudtán kívül húst etetek a...

Ha tudtán kívül húst etetek a böjtölő barátommal, azzal megszkítom a böjtjét?

Figyelt kérdés
ha utána elmondom hogy hús is volt abba a kajába, azzal megszakad ugye mert ő is tudni fog róla?
2023. márc. 17. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Inkább azt magyarázd el neki,hogy a böjt nagyon egészségtelen.
2023. márc. 17. 10:34
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Ezzel te követsz el "bűnt", nem ő. Tőled viszont hittől vagy annak hiányától függetlenül nagyon aljas húzás lenne. Tartsd tiszteletben a másik ember döntéseit.
2023. márc. 17. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Amiről nem tud az nem fáj.
2023. márc. 17. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk nehezen tudom ezt a gyakorlatban elképzeni: általában azért látszik egy ételen, hogy van-e benne hús.

Egyébként nem követne el böjtszegést, mert nem tudva és akarva evett húst. Mellesleg meg nem csak hússal lehet böjtölni. Megesik az emberrel, hogy elfelejti, hogy péntek van és olyat eszik, amiben hús van. Ha nem tudatos, akkor én pl. azt szoktam, hogy akkor aznap lemondok valami másról.

Másrészt, nekem eszembe sem jutna vallásos zsidó ismerősömet átverni, hogy olaj helyett disznózsírral főzök neki. Emberileg nullának érezném magam, ha ilyet tennék.

2023. márc. 17. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Nyíltan is megkínálhatod hússal, ő pedig elfogadhatja, hiszen azt te adod, nem pedig ő veszi vagy készíti magának. Vendégségben is ehet húst, ha a vendéglátó azt tesz az asztalra.

Közétkeztetésben gyakran van nagyböjt péntekein is hús, és azt katolikusok is megehetik.

2023. márc. 17. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
26%

#1: Az attól függ, hogy miket tervez a böjti napokra. Ha sok halat eszik, akkor azt jól teszi.

[link]

[link]

Ha viszont a kenyéradagját emeli meg, akkor azt nem tekinteném egészségesek.

#5: Valamelyik napon találtam valami húsféleséget a hűtőben, és csak akkor derült ki, hogy hal, amikor megkóstoltam.

2023. márc. 17. 19:42
 7/8 anonim ***** válasza:
43%

Hit kérdése, amúgy ha csak húst nem eszik x ideig, pláne vöröset az inkább egészséges, a túlzott húsfogyasztás a rákos sejtek burjánzását is növelheti, aki teljesen vegán maximum a kollagénekkel lehet problémája, bár megfelelő étkezéssel a 100+t is meglehet élni, mint ahogy van aki dohányzással is megéli. Esetleg még a taurin bevitel nehézkes.

Bár eléggé kutatás kérdése, mert heti szinten jön ki kutatás hogy a hústól döglesz meg, a másikba meg hogy a hiányába.

2023. márc. 17. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

böjtöt nem lehet "megszakítani", csak megszegni

ha nem tudott róla, akkor nem számít

ha utólag mondod meg, az sem számít

2023. nov. 12. 08:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!