A keresztények Jézust, mint Istennek tekintik?
Szia
Keresztényként Krisztust annak tekintem, akinek ő magát is tekintette, és annak, akinek a Biblia leírja.
Az evangéliumok közül legfőképpen János evangéliuma emeli ki, hogy Jézus „a Szó” volt, mielőtt emberré lett. Azt mondja, hogy a „Szó. . . testté lett, és közöttünk lakozott, és mi szemléltük a dicsőségét – olyan dicsőséget, amilyen egy egyszülött fiúé, aki az atyától jött” János 1:1–3, 14. Jézus nem akkor lett Isten fia, amikor megszületett emberként, ami abból is látszik, amit ő maga mondott: „Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam” János 8:38, 42;
János 17:5, 24:
"Most tehát, Atyám, dicsőíts meg, hadd legyek melletted, és hadd kapjam meg azt a dicsőséget, amelyben akkor volt részem, amikor melletted voltam, mielőtt a világ lett....Atyám, szeretném, ha azok, akiket nekem adtál, ott lennének velem, ahol én vagyok, hogy lássák a dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása előtt szerettél engem."
Az apostolai ihletett szavaiból is egyértelműen ez tűnik ki:
Róma 8:3
"Amire a törvény képtelen volt, mert gyenge+ volt a test miatt, azt Isten megtette azáltal, hogy elküldte a saját Fiát bűnös testhez hasonló formában, hogy eltörölje a bűnt, és elítélje a testben lévő bűnt..."
Galata 4:4
"De amikor letelt a kijelölt idő, Isten elküldte a Fiát, akit asszony szült,+ és aki a törvény hatálya alatt volt,"
1János 4:9–10, 14
"Abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten szeret minket, hogy elküldte a világba az egyszülött Fiát, hogy életet nyerjünk általa. A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért....Ezenkívül mi láttuk és tanúskodunk róla, hogy az Atya elküldte a Fiát, hogy megmentse a világot."
Te elhiszed amit a Biblia ír Krisztusról?
Ha nekem, hozzám szól a kérdésed, akkor ott a válasz a hozzászólásomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!