Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon az Ábrahám Egyezmény...

Vajon az Ábrahám Egyezmény ami 2020-ban jött létre 7 évre meg egyezhet a Dániel könyvében leírt szövetséggel?

Figyelt kérdés

Ábrahámi Egyezmény [link]

Egy videó ami a témát boncolgatja

[link]

Kíváncsi vagyok ki hogy látja, mennyire vagyunk közel a nagy finnishez?

Az biztos hogy a béke és biztonság már napi szinten elhangzik a médiákban.

2023. márc. 6. 07:00
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Nem, Dániel könyve az nem jelenkori történeteket ír le. Szóval biztos nem.
2023. márc. 6. 10:02
 2/8 A kérdező kommentje:

1.) 9. Fejezetben a 70. Évhét(7 éves időszak) után be pecsételtetik a bűn. Ez nem igazán következett még be. A 69. Évhét és a 70. Évhét között van egy olyan időszak aminek nem tudjuk a hosszát, a pogányok ideje ami a 2. templom lerombolása utántól tart. Az utolsó 7 évről pedig tudjuk

"Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre, de a hét közepén véget vet a véres- és az ételáldozatnak. A templom párkányára odakerül az iszonyatos bálvány, míg csak rá nem szakad a pusztítóra a végleges megsemmisülés."

Tudjuk hogy jelenleg nem folynak áldozatok, de már látjuk az előkészületeket.(erről szól a videó is)

Nem hinném úgy ezt csak úgy egy vállrántással el lehet intézni.

2023. márc. 6. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Mint írtam, Dániel könyvében nem szereplenek jelenkori események:

"Jeremiás megjövendölte, hogy a fogság 70 évig tart (Jer 25,11-12; 29,10). Dániel ezt értelmezi át 70 évhétre (= 490 év), és az Antióchosz Epifánész általi üldözésre utal vele (bár pontos számítás szerint Kr. e. 96/95-ben telt volna le a 490 év)."

Hidd el, akik ebből próbáltak számolgatni, jósolgatni, mind felsültek vele és sülnek fel a mai napig.

2023. márc. 6. 11:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem.

Dániel könyve tipikusan olyan bibliai könyv, amibe sok dolgot bele lehet magyarázni.

Adventista voltam, ahol ez az egyik fő könyv, mivel az adventista egyház is Dániel könyve elemzéseiből jött létre.

Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy semmi köze ennek a könyvnek a jelen kor eseményeihez.

2023. ápr. 19. 11:07
 5/8 A kérdező kommentje:
De azért az, hogy 2000 év után Izrael újra oltárt akar állítani, és áldozni szándékozik, egy mára kihalt és újra tenyésztett vörös borjút az azért keresztény szemmel nézve fontos jel és mérföldkő lehet történelmünkben. Továbbra sem gondolom hogy ne tartalmazna egyébként Daniel könyve az vég időkre utalást. Főleg hogy a legtöbb prófécia duális ami egyrészt vonatkozik az adott korra, és ahogy volt akkor úgy lesz a végén is, csak fokozottan.
2023. ápr. 19. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Izraelre vonatkozó jövőbeli próféciákat - ami tévedés - a hitgyülihez hasonló felekezetek (neoprotestánsok, azon belül is talán csak a pünkösdi-karizmatikusok) olvasnak ki a Bibliából.

Most ha elmondanám neked az adventista értelmezést az is ugyanolyan logikusnak tűnne, mint a hitgyülis, sőt talán még logikusabbnak, holott az is tévedés.

De a kérdésedre ugyanaz a válszom, mint eddig: semmi köze Dániel könyvének a jelen korhoz. Nem ír róla semmit.

Üdv, a #4-es válaszoló (egy ateista)

2023. ápr. 19. 13:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Mivel értelmes hozzá szólást továbbra sem kaptam ezért kiemeltem a kérdést. Az egyezmény ugye 3 éve jött létre, és ha eszkalalódik a helyzet, könnyen lehet hogy fel bomlik. Meglátjuk mi lesz fél év múlva. Főleg ha Jeruzsálemben megkezdik az áldozást.
2023. okt. 16. 08:18
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Értelmes hozzászólást kaptál, legfeljebb olyat nem, amit vártál :)
2023. okt. 16. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!