Mélyen katolikus lányok és fiúk (felső tagozatosak, gimnazisták). Ti csatlakoznátok egy olyan titkos társaság tagjai közé, aminek az egyik célkitűzése, hogy ellenzi az abortuszt?
12 tökéletesen igazad van 🥰
Kérdező...Hiába jössz azzal, hogy Isten szerint a fogantatástól az már élet, ha az adott ember pl nem hívő, akkor ez neki nem számít, nem hiszi el....
Ha az abortusz teljes beszüntetése lenne a cél, akkor nem az lenne a megoldás, hogy tiltják. Gyökerestől kéne kiírtani a problémát, tehát a nemi erőszak elkövetésére hajlamos embereket nem szabadna a társadalomban hagyni, a családon belüli erőszakkal fel kéne hagyni, találni kéne egy olyan fogamzásgátló megoldást, amelynek nincsenek mellékhatásai, 100%-os védelmet nyújt, könnyű használni és ingyenes, vagy legalább olcsó. Jobb fizetés, oktatás, egészségügy. Ne csak 3 gyerek, vagy 40 év után köttethesse el magát a nő.
. Csak az a baj, hogy az abortusz elleneseknek csak a szájuk jár, meg max imádkoznak, de az abortuszok okait nem próbálják megoldani.
Belenéztem a fiam és a lányom szemébe, akik 6 és 9 évesek és azt mondom:
IGEN
A fiamnak 3 időpontja volt magzat korában és szerencsére nem került rá sor.
Lányomnál már fel sem merült ez az opció.
Elvettem az anyjukat, de elváltunk. Bonyolult sztori.
Vannak szélsőséges esetek, amikor jogos lenne az abortusz, de az örökbeadás humánusabb megoldás lehet.
Megértem, hogy egy nemi erőszakból fogant gyermek az anya megkérdezése nélkül fogant egy bűncselekményben. Ezek a szélsőséges esetek talán az abortusz mellett szolnak. A felelőtlen szülők szélsőséges esetei is.
De a gyermek ártatlan, még ha bűncselekményben fogant is.
15 akkor nézz bele olyan emberek szemébe is, akikre rákényszerítették a szülést, árva gyerekek szemébe, akiket senki nem fogad örökbe. Olyan gyerekekébe, akik szenvednek, mert az anyjuk nem jutott időben abortuszhoz, és a gyereken veri le a dolgot....nézz a mélyszegénységben élő gyerekekébe, akiknek még az is kérdéses, hogy egyáltalán tudnak e enni....úgy gondolom, hogy az abortusz ellenesség férfiként és nőként is borzalmas dolog.
Természetesen az abortusz sem a világ legkellemesebb és legjobb dolga, ezt aláírom...De attól még szükség van rá.
ismerek árvát. Aki árvaházban nőtt fel. Az ő szemébe is bele nézek elég gyakran. Becsületes srác, dolgozik, éli az életét, sportól.
Kár lett volna érte, ha nem lenne. Az én életem is szegényebb lenne nélküle.
Azt is látom, hogy a világ más hely lenne, ha minden nem várt babát elvetetnének. Íme a teljesség igénye nélkül néhány ember, akit örökbe fogadtak. Úgy még érdekesebb olvasni róluk, ha Ifont nyomogatsz közben:
Őket inkább pozitív példaként látom.
Meg meg van írva, aki Krisztus nevében befogad egy kisgyermeket, az Krisztust fogadja be.
"„Aki befogad egy ilyen gyereket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”
(Márk 9:37)
Aki örökbefogadás helyett az abortuszt választja, az mit választ? Egy egész családfa kiirtását választja.
Az egyszerűbbnek tűnő felelősséget nélkülöző életút kinek az útja? Krisztusi út vagy sátáni?
Az a baj, hogy aki katolikusnak vallja magát és ilyen döntést meghoz gyakorlatilag tömeggyilkos. Én is meghoztam a döntést és a barátnőm is. És tudjátok mit, kemény idők következtek, de szeretetteljes idők is egyben. Felnőttünk.
Mert lehetsz akár mekkora világsztár, de az veled szemben, aki egy gyermek felnevelését vállalja, többet tesz a világért, mint bárki, aki az egyszerűbb utat választja. És igen, a legnagyobb bűn egy nő megerőszakolása. De a nő nem csak a bűnöző gyerekét öli meg, hanem a sajátját is egy abortusszal.
Keresztény cselekedet a rosszat jóval viszonozni. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlen szeressük azt, aki megerőszakolt, mert az vétkezett velünk szemben. Hanem azt átfordítani lehetséges, ha egy ebből a bűncselekményből fakadó ártatlan életet szeretünk. Mert meg van írva az is:
Tudjátok mit, baromi sok minden meg van írva még az is, hogy hogyan kerüljük el a rossz dolgokat és hogy hogyan fejlődjünk mi magunk, ha velünk valaki rosszat cselekszik.
Lehet itt okoskodni, lehet saját véleményeteket erősíteni, az ellenkező véleményt lepontozni. Attól még korán sem biztos, hogy az én véleményem hibás lenne, másé pedig helyes.
Én csak értelmet próbálok verni a lelketekbe. A magam részét pedig letudtam.
17 inkább veteesék el a nem kívánt EMBRIÓKAT. Akkor legalább még nem igazán élnek, nem éreznek semmit, és ledgalabb nem kell szenvedniük.
18
„Aki befogad egy ilyen gyereket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”
Mégse tolongtok az árvaházak ajtajai előtt, hogy a már megszületett, valódi gyerekeket befogadjátok....
"Aki örökbefogadás helyett az abortuszt választja, az mit választ? Egy egész családfa kiirtását választja."
Helyett, inkább azt választja, hogy ne kelljen szenvednie egy embrió miatt, és a nemkívánt szülés után a gyermeknek ne kelljen szenvedni egy abortusz miatt nem fog kipusztulni egy családfa.
" Az a baj, hogy aki katolikusnak vallja magát és ilyen döntést meghoz gyakorlatilag tömeggyilkos."
Inkább vallanám magamat egy embrió testéből való eltávolíttatása után egy gyilkosnak, minthogy abortusz ellenes legyek és bele pofázzak dolgokba, amikhez semmi közöm.
" És igen, a legnagyobb bűn egy nő megerőszakolása. De a nő nem csak a bűnöző gyerekét öli meg, hanem a sajátját is egy abortusszal."
A bűnözőnek nincsen gyereke, ahogy a nőnek sem.... Az egy nyomorult EMBRIÓ!!!!!
"Lehet itt okoskodni, lehet saját véleményeteket erősíteni, az ellenkező véleményt lepontozni. Attól még korán sem biztos, hogy az én véleményem hibás lenne, másé pedig helyes."
Itt csak az az egyetlen gond, hogy az abortusz elleneseknek van "véleményük". Igen, idézőjelben, mert az számít vélemények, hogy mondjuk a minimax vagy a Disney a jobb...az, hogy egy nőnek joga van igénybevenni orvosi beavatkozást, amennyiben szüksége van rá, az tény.
A döntés pártiak érvei pedig nem elgondolásokon, a Biblián, meg az ismerősünk ismerősének az ismerősének a véleményén alapulnak, hanem kész tényeken.
18
"Én csak értelmet próbálok verni a lelketekbe."
Erre semmi szukseg nincs.
Aki nem akarja elvetetni a gyermeket, az megtartja. Eddig tart a felelosseged: a sajat eleteddel kapcsolatban.
Az abortusz engedelyezese nem erkolcsi, hanem egeszsegugyi kerdes.
Ha egy no nagyon nem akar szulni, az nem fog, es ha nem vetetheti el korrekt, szakszeru es biztonsagos korulmenyek kozott, akkor a rozsdas kessel kapualjban tevekenykedo vasorru bábáknak fog fizetni erte. Az pedig nemcsak a magzat, hanem az anya eletet is konnyen elveheti. Amiota a vilag vilag, ez igy volt es igy van. Akarmennyire is szeretned, hogy ne igy legyen, akkor is igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!