Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ádám tudta hogy a tiltott...

Névtelenül nevű kérdése:

Ádám tudta hogy a tiltott gyümölcsbe harap?

Figyelt kérdés
Aki úgy gondolja, hogy tudta, alátámasztaná hogy erre melyik igehely utal?

2017. jan. 27. 23:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
3%

Baromság ! Két fiuk volt Káin és Ábel ,Ábelt megőlte Káin ,de Káinnak az anyával kellett volna szaporodnia ,hogy legyen gyerekük és legyen több ember .

Ez erkölcsi kérdéseket vet fel és nem felel meg a' tíz parancsolatnak sem .

Nem lehettek csak ők ketten ,az úgy nem jó .

Megemlítenem se' kell ,hogy vérfertőzés ,beltenyészet ,hibás genetika ,kromoszóma hibák .

Én bort csinálok a' tiltott gyūmőlcsből ,igaz még csak murcin .

2017. jan. 28. 00:39
 2/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2017. jan. 28. 01:07
 3/24 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy tudta. Éva is tudta. Hiszen meg volt nekik tiltva, hogy arról az egy fáról egyenek.
2017. jan. 28. 01:40
 4/24 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem tudták volna, akkor Isten nem lett volna igazságos és borulna az egész biblia
2017. jan. 28. 01:46
 5/24 anonim ***** válasza:
50%
Ez nagyon érdekes kérdés - szerencsére nemrég találtam egy igen érdekes elemzést, amely többek között ezt a kérdést is taglalja: https://www.youtube.com/watch?v=A_a6RjR_AHY
2017. jan. 28. 01:49
 6/24 How Arrow ***** válasza:
94%

Alátámasztom nehogy kidöljön.

1Móz 2:16 És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.

1Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.

2017. jan. 28. 07:33
 7/24 A kérdező kommentje:

Amit az utolsó írt, az nem indokolja a feltevését.

Timóteusznál azt olvasni, hogy Nem Ádámot, hanem Évát csapták be.

Az ószövetségi részből, ahol pedig konkrétan olvasni az evésről, semmi sem utal arra, hogy Ádám tudta volna mit eszik.

Ádám maga mondta, hogy Évától kapta, azért evett belőle.

Nem tudni, hogy kell érteni hogy Ádám Évával volt akkor.

Nem tudni, hogy Ádám védekezésül mondta, hogy csak Évától kapta, vagy tényleg mindig mindent megevett gondolkodás nélkül, amit Évától kapott.

Nem tudni, Isten azért büntette Ádámot is, mert az szándékosan vétkezett, vagy pusztán az evés ténye miatt is ugyanilyen büntetés járt volna.

Isten mindkettőjüket megbüntette. Nem tudni, ki mit hogyan értett. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy tudta volna.

2017. jan. 28. 08:59
 8/24 How Arrow ***** válasza:

Kérdező. Nem tudom megfigyelted e hogy az embernek mondta és eggyesszámban ne egyél. Éva még ott sem volt.

Ádám tudta hogy melyik az a fa és gyümölcs és Éva is tudta.

Jelző is van rá.

1Móz 3:6 És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kívánatos az a fa a bölcsességért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.

Én azt gyanitom hogy, kérdező te szerinted Éva huncutkodva befogta Ádám szemét és ugy megetette Ádámmal a gyümölcsöt?

Tudták nagyon jol hogy mit csináltak.

Csak anyi a külömbség hogy Éva nem hitte el teljesen Isten szavát. Kételkedett benne.

2017. jan. 28. 09:42
 9/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Valóban arra gondolok, hogy talán Ádám nem tudta, hogy mit csinál. Talán Éva húzta őt a csőbe a kígyó által. Szerintem teljesen ezt sosm fogjuk tudni eldönteni a szöveg alapján.
2017. jan. 28. 12:26
 10/24 How Arrow ***** válasza:

"Talán"

"Tényleg"

A kígyó- kételyt inditott Évában Isten szava hihetőségében.

Kérdező- remélem nem az a szándékod hogy kételyt indits Isten igazságos Ítéletében?

2017. jan. 28. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!