Vasárnap kora reggel van. A délelőtt folyamán tervezed, hogy elmész egy istentiszteletre - akár csak kíváncsiságból is?
A válaszokat olvasgatva felmerült bennem a kérdés: miért nincs olyan választási lehetőség, hogy "ateizmus"?
Szerintem lényegesen könnyebb lenne...
Úgy értem, hogy akik vallásosak, azoknak ezt kellemetlenebb lehet ezt olvasni. Azt, hogy nem vallásos valaki.
Ellenkező világszemlélet esetén pl. kicsit jobb lehet a helyzet, ha külön kezeljük a meredekebben eltérő értékrendeket.
Nem értelek. Miért lenne számodra kellemetlen azt olvasni, hogy nem vagyok vallásos? Azt viszont nem kellemetlen, hogy ateista vagyok?
Mi van?
Nyilván elfogadom, ha valaki nem vallásos.
Esetleg a bigottabbaknak nem annyira elnézőek (voltam már így közösségben, de az feloszlott. Unoka született a családba, azóta nem járnak már össze imádkozni.) Értelemszerűen ezért is nem hívnak már.
Személyesen legalábbis nehezen tolerálták, hogy nem tartom be mindenáron a tanácsaikat, amik inkább utasításnak hangoztak.
Nyilván illedelmességből nem írnak ide erre a felületre semmit. Tiszteletben tartják a másfajta nézetet, meg nevelés miatt is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!