Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Attól hogy valaki ateista,...

VatikánTudó kérdése:

Attól hogy valaki ateista, hihet Jézusban?

Figyelt kérdés

2023. febr. 23. 07:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%
Az Unitáriusok szerintem a leghitelesebb követői Jézusnak, de passz, nem vagyok Jézusista.
2023. febr. 23. 14:06
 12/29 anonim ***** válasza:
75%
Más vallások is elismerik Jézust, mint létezett prófétát, szerintem az ateisták is elismerik őt.
2023. febr. 23. 18:08
 13/29 anonim ***** válasza:
56%

Csak feltételesen.

Senki sem tudja, hogy valójában élt-e, illetve ha igen, akkor mikor, hol. Nincsen bizonyítva.

2023. febr. 23. 18:18
 14/29 anonim ***** válasza:
75%

Hinni valamiBEN nem keverendő az elhinni valamit kifejezés értelmével.

Istenre vonatkozó szövegkörnyezetben "vallásos" jelentéssel bír. A "Jézusban hinni" szerintem egyértelműen Istenre vonatkozó kontextus.

Ellenkező esetben az "Elhiszed, hogy élt Jézus?" vagy "Elhiszed, hogy Jézus valós személy volt?" szerkezet volna helyénvaló.

Utóbbi eset igaz lehet az ateistákra, de nem zárja ki a vallásos hitet sem. Pl. a muszlimok nem tekintik Istennek Jézust, de hiszenk Allahban.

Az első viszont az ateizmus definiciójának mond ellent.

Esetleg, ha valakit nem érdekelnek ezen nyelvi szerkezetek, használja a Krisztus kifejezést is Jézus mellett. A teológiában is megkülönböztető jelentése van ennek.

2023. febr. 24. 09:58
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező szerintem ezt próbálja összemosni.

Hátha valahogy csak ki lehet csavarni azt, hogy lám az ateisták is hisznek Jézusban...

hát nem.

2023. febr. 24. 10:18
 16/29 anonim ***** válasza:
64%
Jézus létezése történelmi tény, ez kicsit olyan, mintha hiszek-e Kossuth Lajosban?
2023. febr. 24. 10:35
 17/29 anonim ***** válasza:
56%
Na de akkor mi a kérdés? Az ateisták nyilván nem hiszik, hogy Jézus Isten fia, mivel Isten létét sem hiszik el. Azt sem, hogy bármilyen "isteni" dolgot tett volna.
2023. febr. 24. 10:49
 18/29 anonim ***** válasza:
17%

Jézus létezése NEM történelmi tény.

A Biblián kívül az égvilágon sehol sincs közvetlen utalás rá!

A Biblia pedig NAGYON nem történelmi dokumentum!

2023. febr. 24. 11:09
 19/29 anonim ***** válasza:
9%
Nos az Ateizmus valójában Isten tagadást jelent. Ha valaki tagadja Isten létezését, akkor az hogyan hihet Jézusban, Jézus Isteni mivoltában, Jézusban a testben megjelent Istenben, Jézusban az Isten személyes testi kivetülésében, kinyilatkoztatásában???? A kettő üti és kizárja egymást!!! Ugyanis az igazi ateista aki nem hisz Istenben az Jézusban sem hisz. Ha Jézusban hisz, mint a testben megjelent Istenben, Isten testben való kinyilatkoztatásában, akkor az illető nem ateista. Ezt bizony el kell dönteni.
2023. febr. 24. 16:08
 20/29 anonim ***** válasza:
34%
Az ateista nem istentagadást jelent, hanem, ahogy helyesen is írod kesőbb, csak annyit, hogy nem hiszi el, hogy Isten létezik.
2023. febr. 24. 16:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!